Καλοκαιρινές δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Προτάσεις για κατασκευές, πειράματα και βόλτες εντός Αττικής.

Καλοκαιρινές δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Προτάσεις για να περάσετε ένα διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο με τα παιδιά. 

Bigstock

Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της και όπως κάθε Παρασκευή, έτσι και σήμερα, έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω τις προτάσεις μας για διασκεδαστικές και δημιουργικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε το Σαββατοκύριακο.

Εάν έχετε επιστρέψει από τις καλοκαιρινές σας διακοπές, ιδού μερικοί τρόποι να περάσετε εποικοδομητικό χρόνο με τα παιδιά.

Καλοκαιρινές κατασκευές με σφουγγάρια

kataskeves-me-sfouggari.jpg

Οι κατασκευές και οι χειροτεχνίες είναι πάντα μια καλή λύση ειδικά για τα καλοκαιρινά μεσημέρια ή απογεύματα που τα παιδιά αρνούνται να κοιμηθούν και εσείς θέλετε να μην κάνουν θόρυβο. Μία κατεξοχήν καλοκαιρινή κατασκευή που μπορείτε να κάνετε είναι με σφουγγάρια. Είναι φθηνά, κυκλοφορούν σε διάφορα μεγέθη και σχήματα και τα παιδιά μπορούν να τα αξιοποιήσουν με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Δείτε εδώ τι μπορείτε να φτιάξετε με σφουγγάρια και λίγα ακόμα υλικά.

Φτιάξτε γοργόνες με χαρτόνι και αυγοθήκες

augothiki.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Instagram / ecocraftkids

Ακόμα μία καλοκαιρινή κατασκευή που είμαστε σίγουροι ότι θα ενθουσιάσει τα μικρά σας. Φτιάξτε μικρές γοργόνες με υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι όπως χαρτόνια και χάρτινες αυγοθήκες. Η διαδικασία είναι απλή και μπορείτε να πειραματιστείτε με τα σχέδια και τους διάφορους χρωματικούς συνδυασμούς. Δείτε εδώ τι θα χρειαστείτε και αναλυτικά τα βήματα.

Πείραμα φυσικής με τρία υλικά

Τα παιδιά λατρεύουν τα πειράματα, το ίδιο και οι γονείς. Ο λόγος; Είναι μία ενδιαφέρουσα δραστηριότητα για να απασχολήσουμε τα παιδιά στο σπίτι, είναι ωφέλιμη, εκπαιδευτική και στις περισσότερες περιπτώσεις χρειάζονται απλά και λίγα υλικά.

Εδώ μπορείτε να δείτε ένα εύκολο πείραμα φυσικής για το οποίο θα χρειαστείτε τα εξής τρία υλικά: νερό, γυάλινα ποτήρια και χρώματα ζαχαροπλαστικής.

Φτιάξτε ένα εύκολο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές

gliko-me-friganies.jpg

Τα γλυκά ψυγείου έχουν την τιμητική τους το καλοκαίρι. Μπείτε στην κουζίνα με τα παιδιά και μυήστε τα στην τέχνη της ζαχαροπλαστικής. Βοηθήστε τα να ανακαλύψουν τη χαρά της δημιουργίας φτιάχνοντας ένα νοστιμότατο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές και κρέμα βανίλια.

Η συνταγή αναλυτικά εδώ.

Πηγαίνετε θερινό σινεμά

Υπάρχει καλύτερη έξοδος από το να δείτε ταινία με τα παιδιά σε θερινό σινεμά; Σας λέμε χωρίς αμφιβολία, όχι. Εκτός από τα γνωστά θερινά σινεμά στο Θησείο, το Ζάππειο, στο Φλοίσβο, μπορείτε να βρείτε κι σε άλλες γειτονιές κοντά στο σπίτι σας. Επίσης, αρκετοί δήμοι οργανώνουν βραδιές κινηματογράφου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Εξόρμηση στις κοντινές παραλίες

Ετοιμάστε την τσάντα θαλάσσης, βάλτε αντηλιακό και επιλέξτε μία από τις πολλές παραλίες της Αττικής για το πρωινό ή απογευματινό σας μπάνιο.

Ενδεικτικά σας προτείνουμε μερικές παραλίες:

  • Γαλάζια Ακτή
  • Μπρεξίζα
  • Άγιος Δημήτριος στα Καλύβια
  • Λεγραινά
  • Βρωμοπούσι ή Καλοπήγαδο στην Κερατέα
  • Πόρτο Εννιά στην Κερατέα
  • Θυμάρι στην Παλαιά Φωκαία
  • Χάρακας
  • ΚΑΠΕ
  • Μικρό και Μεγάλο Σέσι
  • Ερωτοσπηλιά, Πόρτο Ράφτη
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved