Δραστηριότητες για παιδιά: Πέντε παιχνίδια με νερό για τις μέρες του καύσωνα

Διασκεδαστικά παιχνίδια για να δροσιστούν τα παιδιά στο σπίτι.

Δραστηριότητες για παιδιά: Πέντε παιχνίδια με νερό για τις μέρες του καύσωνα

Από σήμερα και για τις επόμενες τέσσερις ημέρες, οι θερμοκρασίες αναμένονται να είναι ιδιαίτερα υψηλές. Ο πρώτος βαρβάτος καύσωνας του καλοκαιριού βρίσκεται προ των πυλών, και δεδομένου ότι διανύουμε τα μέσα της εβδομάδας, δεν είναι εύκολο να καταφύγουμε σε κάποια δροσερή παραλία της Αττικής.

Τι μπορούμε να κάνουμε αντ' αυτού; Διασκεδαστικά παιχνίδια με νερό! Τα παιδιά λατρεύουν τα παιχνίδια με το νερό, πόσο μάλλον το καλοκαίρι. Ας δούμε λοιπόν τι μπορείτε να κάνετε στο σπίτι για να διασκεδάσουν και παράλληλα να δροσιστούν τα μικρά σας.

Κυνηγητό με νεροπίστολα

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, τα νεροπίστολα είναι και θα είναι ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών το καλοκαίρι. Γεμίστε τα νεροπίστολα που έχετε στο σπίτι και παίξτε κυνηγητό προσπαθώντας να βρέξει ο ένας τον άλλον. Νικητής θα είναι αυτός που θα καταφέρει να παραμείνει στεγνός. Ιδανικά παίξτε το παιχνίδι, στην αυλή, το μπαλκόνι ή την πυλωτή για να μη γεμίσετε νερά όλο το σπίτι.

paixnidia me nero sto spiti 3

Ψάρεμα στη λεκάνη

Γεμίστε μία μεγάλη λεκάνη με νερό και βάλτε μέσα κάποια από τα παιχνίδια του παιδιού σας. Δώστε του ένα σουρωτήρι χειρός και αναθέστε του να ψαρέψει όσο πιο γρήγορα μπορεί τα παιχνίδια που είναι μέσα.

Παιχνίδια με παγάκια

Γεμίστε μία λεκάνη με παγάκια, τοποθετήστε την όπου εσείς θέλετε και δίπλα ακριβώς βάλτε μία ακόμα άδεια. Στόχος του παιχνιδιού είναι να μεταφέρετε τα παγάκια από τη μία λεκάνη στην άλλη, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και χρησιμοποιώντας μόνο τις πατούσες σας.

Αγαλματάκια ακούνητα, αμίλητα, αγέλαστα...

Μπορείτε να παίξετε μία παραλλαγή του αγαπημένου παιχνιδιού ως εξής. Πάρτε άδεια δοχεία ξεκασμού και γεμίστε τα με νερό. Ο κάθε παίκτης θα έχει κι από ένα δοχείο. Στόχος είναι να ξεκάσετε τους αντιπάλους σας και εάν τους πετύχετε αυτοί παγώνουν στη θέση τους, δεν κινούνται, δεν μιλάνε, δεν κάνουν εκφράσεις, μέχρι να τους δώσει την άδεια αυτός που τον έχει ψεκάσει.

Πειράματα με νερό

Μία ακόμα διασκεδαστική δραστηριότητα τις μέρες του καύσωνα είναι τα πειράματα με νερό. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πέντε απλά πειράματα που μπορείτε να κάνετε κι εσείς στο σπίτι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved