Καλοκαιρινές κατασκευές με σφουγγάρι - Τα παιδιά θα ενθουσιαστούν

Εύκολες κατασκευές και χειροτεχνίες που μπορούν να φτιάξουν τα παιδιά με ένα απλό σφουγγάρι. 

Καλοκαιρινές κατασκευές με σφουγγάρι - Τα παιδιά θα ενθουσιαστούν

Πολύχρωμες βαρκούλες με σφουγγάρια.

Bigstock

Τα παιδιά βαριούνται εύκολα ακόμα και στις διακοπές. Ο χρόνος άλλωστε που έχουν στη διάθεσή τους είναι άπλετος οπότε είναι λογικό να υπάρξουν στιγμές που να μη βρίσκουν κάτι να κάνουν.

Ορισμένες φορές λοιπόν χρειάζονται τη δική σας «παρέμβαση», προκειμένου να πάρουν ιδέες και να καταπιαστούν με κάτι καινούργιο που θα είναι ενδιαφέρον και διασκεδαστικό.

Οι κατασκευές και οι χειροτεχνίες είναι πάντα μια καλή λύση ειδικά για τα καλοκαιρινά μεσημέρια ή τα απογεύματα που αρνούνται να κοιμηθούν τα παιδιά και εσείς θέλετε να μην κάνουν θόρυβο.

Βρείτε κατασκευές κατάλληλες για την ηλικία τους, δώστε τα υλικά και αφήστε τα να δημιουργήσουν.

Φυσικά μπορείτε να κάνετε παρέα στα παιδιά, καθοδηγώντας τα ή βοηθώντας τα μικρότερα με τις κόλες ή με το ψαλίδι.

Κατασκευές με σφουγγάρι

Μία κατεξοχήν καλοκαιρινή κατασκευή που μπορείτε να κάνετε είναι με σφουγγάρια. Είναι φθηνά, κυκλοφορούν σε διάφορα μεγέθη και σχήματα και τα παιδιά μπορούν να τα αξιοποιήσουν με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Ξεκινάμε λοιπόν με την βαρκούλα -σχεδία με σφουγγάρι.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:

  • Μικρά τετράγωνα σφουγγάρια
  • Ξυλάκια για σουβλάκια
  • Χαρτί
  • Ψαλίδι
  • Κόλλα

Εκτέλεση

Κόβετε με το ψαλίδι το χαρτί σε τρίγωνο ή σε τετράγωνο σχήμα ώστε να σχηματιστεί σημαιάκι. Το κολλάτε στο ξυλάκι το οποίο στερεώνετε στο σφουγγάρι. Γεμίζετε μια λεκάνη με νερό και αφήνετε την αυτοσχέδια βαρκούλα να επιπλέει.

Ρακέτες με σφουγγάρι

Για τις ρακέτες με σφουγγάρι θα χρειαστείτε δύο μεγάλα σφουγγάρια και μεγάλα ξυλάκια. Τα παιδιά μπορούν αντί για μπαλάκι, μπορούν να χρησιμοποιούν μικρό μπαλόνι.

Ζωγραφική με σφουγγάρι

Εκτός από τις κατασκευές, τα παιδιά μπορούν να κάνουν πρωτότυπες ζωγραφιές χρησιμοποιώντας ένα μικρό σφουγγάρι. Πάρτε ιδέες στο βίντεο που ακολουθεί:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved