Tips για μαμάδες: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το περσινό αντηλιακό ή όχι;

Αν έχετε αντηλιακό από πέρυσι, πριν το χρησιμοποιήσετε καλό είναι να γνωρίζετε ορισμένα πράγματα.

Tips για μαμάδες: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το περσινό αντηλιακό ή όχι;

Τι θα συμβεί αν χρησιμοποιήσετε ληγμένο αντηλιακό.

Bigstock

Το αντηλιακό είναι απαραίτητο όλες τις εποχές του χρόνου πόσο μάλλον κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Καθώς λοιπόν ετοιμάζεστε για τις διακοπές σας ή για μπάνιο σε κοντινές παραλίες, θα αναρωτιέστε αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντηλιακά που έχετε από πέρυσι.

Έχουν τα αντηλιακά ημερομηνία λήξης;

Τα αντηλιακά έχουν ημερομηνία λήξης αλλά είναι μεγάλη. Σύμφωνα με τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων ( FDA), τα αντηλιακά λήγουν σε τρία χρόνια (συνήθως).

«Το άνοιγμα ενός αντηλιακού δεν σημαίνει ότι λήγει πιο γρήγορα. Αρκεί βέβαια να διατηροούνται σε θερμοκρασία δωματίου και σε σκιερό και δροσερό περιβάλλον », εξηγεί στο Consumer Reports η Susan Booth, επικεφαλής προγράμματος για δοκιμές αντηλιακών. «Έχουμε δοκιμάσει δείγματα αντηλιακού από προηγούμενα έτη αφού τα αποθηκεύσαμε στο εργαστήριό μας και δεν βρήκαμε διαφορές στην απόδοση», επεσήμανε μεταξύ άλλων.

antiliaki-krema-prosopou-spitiki.jpg

Πώς να διαβάζετε τις ετικέτες αντηλιακών

Ορισμένα αντηλιακά έχουν ημερομηνία λήξης στη συσκευασία γεγονός που καθιστά εύκολο τον προσδιορισμό της «φρεσκάδας» του προϊόντος (μπορεί να χρειαστεί να ψάξετε λίγο – οι ημερομηνίες δεν είναι πάντα εύκολο να εντοπιστούν) .

Αλλά ο FDA δεν απαιτεί από τους κατασκευαστές να χρονολογούν τα προϊόντα τους. Εάν λοιπόν έχετε ένα αντηλιακό χωρίς ημερομηνία λήξης και δεν μπορείτε να θυμηθείτε πότε το αγοράσατε, μην το ρισκάρετε. Πετάξτε το και αγοράστε ένα καινούργιο.

Ανεξάρτητα από την ημερομηνία λήξης ή αγοράς του αντηλιακού, ελέγξτε αν είναι υπερβολικά ρευστό, αν κιτρινίζει, αν δεν απλώνεται ομοιόμορφα. Όλες αυτές είναι ενδείξεις ότι το αντηλιακό έχει υποστεί αλλοιώσεις και δεν σας προστατεύει από την ακτινοβολία του ήλιου. Οπότε, αντικαταστήστε το.

Τι θα συμβεί αν χρησιμοποιήσετε ληγμένο αντηλιακό;

Αν το αντηλιακό σας έληξε, δεν σας προσφέρει την παραμικρή προστασία και είναι πολύ πιθανόν να καείτε από τον ήλιο ενώ ενδέχεται να προκληθούν ερεθισμοί στο δέρμα.

Με πληροφορίες από το consumerreports.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved