Καλοκαιρινές δραστηριότητες για παιδιά: Ιδέες για να ζωγραφίσετε βότσαλα και πέτρες

Ζωγραφίστε πέτρες και βότσαλα που θα μαζέψετε από τη θάλασσα.

Η ζωγραφική είναι μία διαχρονική και αγαπημένη δραστηριότητα για τα παιδιά, με πολλά οφέλη για την ψυχολογία και την καλλιέργεια του χαρακτήρα τους. Ζωγραφίζοντας, τα παιδιά εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους, εκφράζονται, ανακαλύπτουν τη χαρά της δημιουργίας, ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους και εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες.

Τώρα το καλοκαίρι, τα παιδιά έχουν ακόμα περισσότερο ελεύθερο χρόνο για παιχνίδι και δημιουργικές δραστηριότητες και η ζωγραφική σίγουρα συγκαταλέγεται στο ημερήσιο πρόγραμμά τους.

Ζωγραφική σε πέτρες – Ιδέες για μικρά και μεγάλα παιδιά

Πώς θα πάτε τη ζωγραφική ένα βήμα παραπέρα; Χρησιμοποιώντας τις πέτρες ως καμβά. Μαζέψτε πέτρες σε διάφορα μεγέθη και σχήματα ζωγραφίστε πάνω σε αυτές ό,τι σχέδια θέλετε, από ζωάκια και σπιτάκια μέχρι πιο περίπλοκα σχέδια για μεγαλύτερα παιδιά.

Τι θα χρειαστείτε:

  • ακρυλικά χρώματα
  • πινέλο
  • παλιές εφημερίδες
  • μολύβι
  • πέτρες σε διάφορα μεγέθη

Τι πρέπει να κάνετε:

Απλώστε τις παλιές εφημερίδες στο πάτωμα. Στη συνέχεια πάρτε τις πέτρες και με ένα μολύβι κάντε το περίγραμμα των σχεδίων σας.

Έπειτα με το πινέλο και τα ακρυλικά χρώματα χρωματίστε τις πέτρες και αφήστε τις να στεγνώσουν.

Εάν πάντως έχετε στερέψει από ιδέες στην αρχή του άρθρου μπορείτε να δείτε ένα βίντεο με απίθανες ιδέες για δημιουργίες σε βότσαλα και πέτρες. Ετοιμάστε τις δικές σας και διακοσμήστε τις στο σπίτι ή το μπαλκόνι σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved