Καλοκαιρινές κατασκευές origami για μικρά και μεγάλα παιδιά (vids)

Εντυπωσιακές καλοκαιρινές κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε με χαρτί.

Καλοκαιρινές κατασκευές origami για μικρά και μεγάλα παιδιά (vids)

Η κατασκευή χειροτεχνιών είναι μία διασκεδαστική και δημιουργική δραστηριότητα για τα παιδιά και τώρα που έχουν ξεκινήσει οι καλοκαιρινές διακοπές και έχουν μπόλικο ελεύθερο χρόνο, είναι ευκαιρία να φτιάξουν όμορφες και πρωτότυπες δημιουργίες.

Κατασκευές Origami – Η ιστορία και η τεχνική

Μία ιδιαίτερη κατηγορία κατασκευών είναι αυτές με τη μέθοδο origami, ιδιαίτερα γνωστή στο εξωτερικό και περισσότερο στην Κίνα και την Ιαπωνία από όπου και πρωτοξεκίνησαν.

Η λέξη origami προέρχεται από τις ιαπωνικές λέξεις «όρι» και «κάμι» που σημαίνουν δίπλωμα χαρτιού. Η τέχνη της χαρτοδιπλωτικής άνθισε στην Ιαπωνία μετά την ανάπτυξη της τοπικής βιομηχανίας χαρτιού κατά την περίοδο Edo (1603-1868). Πριν από αυτήν την περίοδο η χαρτοδιπλωτική ήταν αυστηρά περιορισμένη για χρήση σε θρησκευτικές τελετές.

Το πρώτο βιβλίο για κατασκευές origami εκδόθηκε το 1764 και λεγόταν Tsutsumi-no-Ki και ακολούθησε το 1797 το Hiden Senbazaru Orikata, το οποίο περιελάμβανε βασικές οδηγίες με σχεδιαγράμματα για 49 διαφορετικές εκδοχές χάρτινων γερανών.

Στις κατασκευές origami απαγορεύεται αυστηρά το κόψιμο με ψαλίδι αν και πολλές από τις κατασκευές που βλέπουμε σε βίντεο στο διαδίκτυο περιλαμβάνουν και κόψιμο ή τη σύνθεση δύο διαφορετικών χαρτιών.

Καλοκαιρινές κατασκευές origami

Λόγω της ιδιαίτερης τεχνικής τους, οι κατασκευές origami θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των παιδιών. Επίσης ο βαθμός δυσκολίας τους κυμαίνεται από τις πολύ εύκολες που μπορούν να κάνουν ακόμα και τα παιδιά μικρότερης ηλικίας μέχρι τις πιο σύνθετες που είναι βέβαια και πιο εντυπωσιακές.

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει κατασκευές εύκολες και λίγο πιο δύσκολες εμπνευσμένες από το καλοκαίρι. Δείτε τι θα χρειαστείτε, εφοδιαστείτε με τα υλικά και ξεκινήστε.

Χελωνάκια σε διάφορα χρώματα

Με γαλάζια και μπλε χαρτιά μπορείτε να φτιάξετε μικρά χελωνάκια. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη διαδικασία.



Παγωτό χωνάκι

Φτιάξτε παγωτά με χωνάκια συνδυάζοντας λευκό χαρτί με χαρτιά σε διάφορα παστέλ χρώματα. Η διαδικασία βήμα-βήμα στο βίντεο που ακολουθεί.



Ψαράκια μικρά και μεγάλα

Μία πολύ εύκολη κατασκευή που μπορούν να κάνουν και τα παιδιά μικρότερης ηλικίας. Εάν θέλετε μπορείτε να κάνετε τα ψαράκια και έπειτα ένα κολάζ με θέμα «βυθός της θάλασσας».

Δείτε πώς θα το φτιάξετε στο βίντεο που ακολουθεί.



Τρισδιάστατος ανανάς

Φτιάξτε έναν τρισδιάστατο ανανά με κίτρινα και πράσινα χαρτιά. Σε αυτήν την κατασκευή ανεβαίνει ο βαθμός δυσκολίας, αλλά το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Δείτε πώς θα τον φτιάξετε στο βίντεο που ακολουθεί.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved