Tips για μαμάδες: Τι μπορείτε να κάνετε με ένα πινέλο βαφής

Το πινέλο βαφής μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα χρήσιμο στην καθημερινότητά σας.

Tips για μαμάδες: Τι μπορείτε να κάνετε με ένα πινέλο βαφής

Γυναίκα κρατά στο χέρι της ένα πινέλο βαφής. 

Bigstock

Τα πινέλα βαφής σε διάφορα μεγέθη, είναι εξαιρετικά πρακτικά με περισσότερους από έναν τρόπους.

Ένα απλό πινέλο μπορεί να κάνει πολύ πιο εύκολο το μαγείρεμα, το καθάρισμα ακόμα και την απομάκρυνση λεκέδων!

Ας δούμε αναλυτικά πώς και πού μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε:

Για ξεσκόνισμα

Το πινέλο αποδεικνύεται ιδιαίτερα αποτελεσματικό όταν πρέπει να απομακρύνετε σκόνη από δύσκολα σημεία όπως ανάμεσα στις ράγες της μπαλκονόπορτας, στο καλοριφέρ, στις περσίδες.

Επίσης, αν έχετε φωτιστικά περίτεχνα, το πινέλο είναι ιδανικό για τη σκόνη καθώς και για τον καθαρισμό ψάθινων επίπλων ή καλαθιών και όλων των ειδών τα ξυλόγλυπτα. Επιλέξετε ένα πινέλο με μαλακές τρίχες για ξεσκόνισμα ευαίσθητων αντικειμένων όπως πορσελάνη ή ειδώλια από σκαλισμένο ξύλο.

https://www.instagram.com/p/CsEfC-EsVKr

Για μαρινάρισμα

Ένα μικρό πινέλο με συνθετικές τρίχες μπορεί να είναι ανεκτίμητο στην κουζίνα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για μαρινάρισμα των ψητών, για την επάλειψη μιας πίτας ή ενός άλλου φαγητού. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε στο μπάρμπεκιου ενώ ψήνετε μπιφτέκια και μπριζόλες. Επιπροσθέτως, ένα πινέλο είναι πιο εύκολο να καθαριστεί από τα περισσότερα συμβατικά πινέλα ζαχαροπλαστικής.

Για αφαίρεση λεκέδων

Κάντε τη ζωή σας πιο εύκολη και χρησιμοποιήστε ένα μικρό πινέλο για να εφαρμόσετε υγρό αφαίρεσης λεκέδων στα ρούχα, στα σεντόνια, στους καναπέδες ακόμα και στο στρώμα. Με αυτό τον τρόπο ο λεκές φεύγει πιο εύκολα.

Για τα ψίχουλα

Κάθε φορά που το τραπέζι της κουζίνας ή ο πάγκος γεμίζει ψίχουλα, αρκεί ένα πινέλο για να τα μαζέψετε γρήγορα και αποτελεσματικά. Μπορείτε να έχετε ένα φαρδύ πινέλο μόνιμα στην κουζίνα γι΄αυτό το σκοπό.

Πηγή: readersdigest.ca

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved