Ζωγραφική για παιδιά: Ζωγραφίστε με... παγάκια (βίντεο)

Μία καλοκαιρινή δραστηριότητα για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Ζωγραφική για παιδιά: Ζωγραφίστε με... παγάκια (βίντεο)

Τα παιδιά, ανεξαρτήτου ηλικίας, λατρεύουν τη ζωγραφική. Μέσω αυτής της δραστηριότητας ανακαλύπτουν τη χαρά της δημιουργίας, μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τη φαντασία τους, εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους και εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες.

Μίας κι ένας ακόμα καύσωνας είναι προ των πυλών, εμείς σήμερα σας προτείνουμε έναν διαφορετικό τρόπο για να ζωγραφίσετε, χρησιμοποιώντας... παγάκια!

Κι όμως, μπορείτε πολύ εύκολα να δημιουργήσετε τα δικά σας χρωματιστά παγάκια και με αυτά να φτιάξετε τις δημιουργίες σας στο χαρτί. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι κατάλληλη για μικρά και μεγάλα παιδιά και σίγουρα θα τα ενθουσιάσει.

Πώς θα φτιάξετε χρωματιστά παγάκια

Υπάρχουν δύο τρόποι. Ο πρώτος και πιο απλός είναι ο εξής:

Βήμα 1ο: Γεμίστε μία άδεια παγοθήκη με νερό

Βήμα 2ο: Προσθέστε στις θήκες για τα παγάκια μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής. Μπορείτε να δοκιμάσετε και να συνδυάσετε χρώματα, για παράδειγμα, σε μία θήκη μπορείτε να βάλετε μπλε και κόκκινο χρώμα, το οποίο αφού το ανακατέψετε θα γίνει μωβ.

Βήμα 3ο: Ανακατέψτε το νερό με το χρώμα ζαχαροπλαστικής με τη βοήθεια μία οδοντογλυφίδας ή με ένα ξυλάκι.

Βήμα 4ο: Βάλτε στην κάθε τετράγωνη θήκη και από ένα ξυλάκι. Από αυτόν θα κρατάει το παιδί το παγάκι για να ζωγραφίσει.

Βήμα 5ο: Βάλτε την παγοθήκη στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει το νερό.

Δείτε τη διαδικασία και στο βίντεο που ακολουθεί.Ο δεύτερος τρόπος είναι λίγο πιο μπελαλίδικος, θα φτιάξετε όμως παγάκια σε περισσότερα χρώματα.

Βήμα 1ο: Πάρτε μία συσκευασία με νερομπογιές. Βγάλτε τις νερομπογιές οι οποίες είναι συμπαγείς εφόσον δεν έχουν αναμειχθεί νερό και ρίξτε το κάθε κυβάκι σε ένα διαφορετικό ποτηράκι με λίγο ζεστό νερό.

Βήμα 2ο: Ανακατέψτε την στερεή νερομπογιά με το ζεστό νερό μέχρι να διαλυθεί και να έχετε ένα ομοιογενές και χρωματιστό μείγμα.

Βήμα 3ο: Αδειάστε το περιεχόμενο του κάθε ποτηριού σε μία παγοθήκη.

Βήμα 4ο: Προσθέστε ξυλάκια σε κάθε τετράγωνη θήκη και βάλτε την παγοθήκη στην κατάψυξη για μερικές ώρες.

Με όποιον τρόπο κι αν φτιάξετε τα χρωματιστά παγάκια, σε λίγες ώρες θα είναι έτοιμα για να τα χρησιμοποιήσετε και να φτιάξετε απίθανες δημιουργίες με τα μικρά σας!

DPG Network
Δείτε επίσης