Πειράματα για παιδιά: Εύκολο πείραμα φυσικής με τρία υλικά

Ένα εύκολο πείραμα φυσικής για τη διάθλαση.

Πειράματα για παιδιά: Εύκολο πείραμα φυσικής με τρία υλικά

Πείραμα με νερό και χρώματα ζαχαροπλαστικής. 

www.kiwico.com

Τα παιδιά λατρεύουν τα πειράματα και το ίδιο και εμείς οι γονείς. Ο λόγος; Είναι μία ενδιαφέρουσα δραστηριότητα για να απασχολήσουμε τα παιδιά στο σπίτι, είναι ωφέλιμη, εκπαιδευτική και μπορούμε να την κάνουμε με απλά υλικά που ήδη έχουμε.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα εύκολο πείραμα φυσικής για το οποίο θα χρειαστείτε τα εξής τρία:

  • Νερό
  • Τρία γυάλινα ποτήρια
  • Χρώματα ζαχαροπλαστικής

Τι πρέπει να κάνετε

Γεμίστε τα τρία ποτήρια με νερό και προσθέστε μερικές σταγόνες ζαχαροπλαστικής στο κάθε ένα. Στο ένα ποτήρι βάλτε σταγόνες μπλε χρώματος ζαχαροπλαστικής, στο άλλο κόκκινου και στο άλλο κίτρινο.

Τοποθετήστε τα ποτήρια με το μπλε και το κόκκινο χρώμα το ένα δίπλα στο άλλο και στη μέση ακριβώς μπροστά τους το ποτήρι με το κίτρινο ποτήρι. Κατεβάστε το κεφάλι σας στο ύψος των ποτηριών τι παρατηρείτε όσον αφορά τα χρώματα;

peirama-potiria-diathlasi-2.jpg

Πηγή φωτογραφίας: www.kiwico.com

Το φαινόμενο της διάθλασης

Διάθλαση ονομάζεται το φυσικό φαινόμενο της εκτροπής της ευθύγραμμης τροχιάς διάδοσης που υφίστανται φωτεινά ή άλλα κύματα όταν διέρχονται από ένα διαπερατό από αυτά μέσο σε ένα άλλο.

Ιδιαίτερα, στην οπτική, Διάθλαση φωτός χαρακτηρίζεται κάθε οπτικό φαινόμενο της εκτροπής της διεύθυνσης των φωτεινών ακτινών κατά τη μετάβασή τους από ένα διαπερατό μέσο διάδοσης με δείκτη διάθλασης σε άλλο μέσο διάδοσης με δείκτη διάθλασης Η διαχωριστική επιφάνεια των δύο μέσων ονομάζεται δίοπτρο.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, κοιτώντας μέσα από το ποτήρι με το κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, αλλάζουν και τα χρώματα των άλλων δύο ποτηριών.

Πηγή πειράματος: kiwico.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved