Ευσταθία Παπαδά

Ευσταθία Παπαδά

Συνεργάτης-Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc, PhD

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Η ενασχόλησή της με τον κλασσικό χορό από την παιδική ηλικία (hobby που συνεχίζει μέχρι σήμερα!) την έκανε να αντιληφθεί τη σημασία της ισορροπημένης διατροφής σε συνδυασμό με την άσκηση για την προαγωγή της υγείας.

Ολοκλήρωσε με Άριστα τις βασικές της σπουδές στην Επιστήμη της Διαιτολογίας-Διατροφής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Κλινική Διατροφή και Δημόσια Υγεία στο University College London του Ηνωμένου Βασιλείου με υποτροφία.

Η αγάπη της για την έρευνα και την προσφορά στο συνάνθρωπο αποτέλεσε το κίνητρο για να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει με Άριστα τη Διδακτορική της διατριβή στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, εμβαθύνοντας στην επίδραση φυσικών συστατικών της διατροφής σε χρόνια νοσήματα του πεπτικού συστήματος. Αποτελέσματα των μελετών της έχουν δημοσιευθεί στο διεθνή επιστημονικό τύπο, ενώ έχουν βραβευθεί σε επιστημονικά συνέδρια.

Έχει εργαστεί ως Διαιτολόγος σε νοσοκομεία της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου και ως καθηγήτρια Διαιτολογίας σε ιδιωτικό ινστιτούτο εκπαίδευσης. Μετά την ολοκλήρωση του διδακτορικού της συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα σε κέντρο βιοϊατρικής έρευνας της Ισπανίας και σε φαρμακευτική εταιρεία της Γερμανίας.

Συνεχίζει να εργάζεται ως Επιστημονικός συνεργάτης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Η συνεργασία της με το Mothersblog από το 2013, αποτελεί για εκείνη ένα πολύ σημαντικό και αγαπημένο μέσο επικοινωνίας της σημασίας της διατροφής για όλη την οικογένεια με επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο. Χαίρεται μάλιστα ιδιαιτέρως να λαμβάνει μηνύματα με ερωτήσεις αναγνωστών!

Μπορείτε να τη βρείτε
e-mail: efpapada@gmail.com 
Linkedin: https://www.linkedin.com/in/efstathia-papada-02515757/ 

Άρθρα

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved