Δέκα τρόποι να σερβίρετε τα εποχιακά φρούτα στα παιδιά (εικόνες)

  • Πόσα φρούτα πρέπει να τρώνε τα παιδιά κάθε μέρα;
  • Εποχιακά φρούτα – Τα οφέλη για τα παιδιά
  • Ευφάνταστα πιάτα με εποχιακά φρούτα
Δέκα τρόποι να σερβίρετε τα εποχιακά φρούτα στα παιδιά (εικόνες)

Τα φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά και θεωρούνται απαραίτητα σε μία υγιεινή διατροφή. Είναι επίσης από τις πρώτες στερεές τροφές που δοκιμάζουν τα μωρά μετά τον έκτο μήνα και σύμφωνα με τους διατροφολόγους και παιδιάτρους αποτελούν σημαντικό μέρος κάθε ισορροπημένης παιδικής διατροφής.

Πόσα φρούτα πρέπει να τρώνε τα παιδιά κάθε μέρα;

Οι ανάγκες των παιδιών διαφοροποιούνται ανάλογα με την ηλικία τους. Σύμφωνα με το verywellfamily.com, τα παιδιά ηλικίας 2-3 ετών πρέπει να καταναλώνουν 1 φλιτζάνι φρούτα την ημέρα, ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά 1 1/5 φλιτζάνια την ημέρα. Για τα αγόρια στην εφηβεία η αντίστοιχη ποσότητα προσαυξάνεται κατά 1/5 φλιτζάνι.

Εποχιακά φρούτα – Τα οφέλη για τα παιδιά

Εποχιακά φρούτα τώρα τον χειμώνα θεωρούνται τα εσπεριδοειδή όπως τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια, τα μήλα, το ακτινίδιο, οι μπανάνες και τα ρόδια. Το κάθε ένα περιέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών και προσφέρει διαφορετικά οφέλη στα παιδιά. Τα πορτοκάλια για παράδειγμα είναι πλούσια σε βιταμίνη C, νερό και θειαμίνη, η βιταμίνη η οποία βοηθά στην λειτουργία του μεταβολισμού, την εύρυθμη λειτουργία του νευρικού συστήματος και στην καλή διάθεση. Επίσης, είναι καλή πηγή καλίου, φολικού οξέος και αντιοξειδωτικών.

Τα μήλα περιέχουν μια πολύτιμη αντιοξειδωτική ουσία που ονομάζεται κουερσετίνη ή βαλανοκετόνη και η οποία ενισχύουν την λειτουργία του εγκεφάλου. Είναι, επίσης, πλούσια σε φυτικές ίνες, φλαβονοειδή, βιταμίνη C και πληθώρα μετάλλων και η τακτική κατανάλωσή τους κάνει καλό στην καρδιά, στην στοματική υγιεινή και βοηθά στη διατήρηση του σωματικού βάρους.

milo diatrofi paidiwn

Οι μπανάνες είναι ένα φρούτο παντός καιρού και δεν λείπει από τη διατροφή μας και τώρα τον χειμώνα. Τα παιδιά τις λατρεύουν λόγω της γλυκιά γεύσης τους ενώ σε σχέση με τα οφέλη για τον οργανισμό, οι μπανάνες είναι περισσότερο γνωστές για την υψηλή περιεκτικότητά τους σε κάλιο, τον ηλεκτρολύτη που βοηθά τους μυς και τα νεύρα, διευκολύνει την μεταφορά των θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα, ρυθμίζει τον καρδιακό ρυθμό και εξισορροπεί τα επίπεδα νατρίου στο σώμα.

Το ακτινίδιο είναι επίσης ένα φρούτο που δεν πρέπει να λείπει από την βρεφική διατροφή. Περιέχει φυτοχημικενώσεις και θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες C και B6, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο φολικό οξύ κ.α., τα οποία προάγουν την καλή υγεία γενικότερα.

Ευφάνταστα πιάτα με φρούτα για παιδιά

Τα παιδιά παρότι μπορεί να είναι δύσκολα με το φαγητό τους, δοκιμάζουν και καταναλώνουν με μεγαλύτερη προθυμία τα φρούτα από ότι τα λαχανικά. Για να τα κάνετε ακόμα μεγαλύτερους fans, μπορείτε να επιμεληθείτε έναν ιδιαίτερο τρόπο σερβιρίσματος και με τα φρούτα που έχετε στο σπίτι να δημιουργήσετε ιδιαίτερα και παιχνιδιάρικα πιάτα που θα τα ενθουσιάσουν.

epoxiaka frouta gai paidia xeimwnas 2

Πηγή φωτογραφίας: Instagram / solovedhq

Δείτε στην gallery που ακολουθεί ακόμα περισσότερες ιδέες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved