Πώς θα δημιουργήσει η μαμά μια πρωινή ρουτίνα

6 tips για πρωινή ρουτίνα + δωρεάν checklists

Μαργαρίτα Νικολάου
Πώς θα δημιουργήσει η μαμά μια πρωινή ρουτίνα
Bigstock

Οι περισσότερες μαμάδες με το που πέφτουν στο κρεβάτι το βράδυ σκέφτονται όλα εκείνα που έχουν να κάνουν την άλλη μέρα. Να ξυπνήσει, να ετοιμάσει το πρωινό των παιδιών, να ετοιμαστεί η ίδια, να πάει σε τράπεζες, σουπερμάρκετ, εξωτερικές άλλες δουλειές, ραντεβού, φροντιστήρια, δραστηριότητες (και η λίστα είναι ατελείωτη για πολλούς και για πολλές).

Αυτό είναι περίπου το καθημερινό πρόγραμμα μιας μαμάς, συν φυσικά όλα εκείνα που την περιμένουν στο σπίτι. Φροντίδα παιδιών, συμμάζεμα σπιτιού, πλυντήρια, απλώματα, σιδερώματα κ.ο.κ.

Πώς μπορεί μια μαμά να έχει ενέργεια για ανταποκριθεί στις καθημερινές της υποχρεώσεις; Μα φυσικά μια ρουτίνα που από την πρώτη στιγμή που θα ανοίγει τα μάτια της θα τη γεμίζει ενέργεια.

Είτε είστε εργαζόμενη μαμά, είτε όχι stay at home μαμά, αυτή η ρουτίνα είναι ό,τι πρέπει για εσάς.

Γιατί είναι σημαντική η πρωινή ρουτίνα

Κάθε πρωί είναι και μια νέα μέρα και η ρουτίνα θα σας βοηθήσει να τα έχετε όλα υπό έλεγχο.

Μερικά οφέλη της πρωινής ρουτίνας:

  • Το να ξεκινάτε τη μέρα σας με ηρεμία και ηρεμία επηρεάζει την παραγωγικότητά σας για το υπόλοιπο της ημέρας.
  • Μπορείτε να κάνετε κάτι για τον εαυτό σας προτού η μέρα γεμίσει με οικογενειακές υποχρεώσεις.
  • Είναι πιο εύκολο να χειριστείτε το οικογενειακό χάος που μπορεί να προκύψει όταν είστε προετοιμασμένες για την ημέρα σας.
  • Μπορείτε να κοιμηθείτε καλύτερα γνωρίζοντας ότι έχετε ένα έτοιμο πρόγραμμα για το πρωί.

6 tips για να αρχίσετε να έχετε πρωινή ρουτίνα

Tip 1: Σκεφτείτε γιατί θέλετε να φτιάξετε πρωινή ρουτίνα

Τι λείπει από τη ζωή σας; Η οργάνωση; Το πρόγραμμα; Οι χρόνοι; Αρχίστε λοιπόν να οργανώνετε όλα τα παραπάνω και θέστε μικρούς στόχους. Οργανώστε τη μέρα σας, καταγράψτε τι πρέπει να κάνετε και ποια ώρα. Φροντίστε να τηρείτε τους χρόνους που έχετε η ίδια θέσει.

Tip 2: Παίζουν ρόλο τα παιδιά

Πόσα παιδιά έχετε; Ένα, δύο; Μικρά; Μεγάλα; Μήπως υπάρχει νεογέννητο στο σπίτι; Ακόμη και το πόσα παιδιά έχετε παίζει ρόλο για να δημιουργήσετε μια πρωινή ρουτίνα. Σκεφτείτε τις ανάγκες των παιδιών σας, το πρόγραμμά τους και τότε θέστε σε εφαρμογή το δικό σας πρόγραμμα και τη δική σας πρωινή ρουτίνα. Από την ηλικία των παιδιών εξαρτάται και το πότε θα ξυπνήσετε, πόσα πρωινά θα ετοιμάσετε και πόσο χρόνο έχετε στο σπίτι το πρωί πριν βγείτε.

Tip 3: Καταγράψτε τα πάντα

Πάντα, μα πάντα, να έχετε πλάνο και να καταγράφετε το τι έχετε να κάνετε μέσα στην ημέρα σας. Το πρόγραμμα και οι ώρες που πρέπει να κάνετε κάποια πράγματα μέσα στην ημέρα θα σας βοηθήσουν να είστε πιο ήρεμη το πρωί και να ξέρετε από πού να ξεκινήσετε.

Tip 4: Προετοιμαστείτε από το βράδυ

Και αυτό ειναι σημαντικό. Το πώς θα κοιμηθείτε παίζει ρόλο στο πώς θα ξυπνήσετε. Δείτε εδώ τις συμβουλές μας για τη βραδινή ρουτίνα ύπνου.

Tip 5: Αφήστε τις συσκευές στην άκρη

Μην σκρολάρετε στα social media το πρωί. Μην γκουγκλάρετε. Θα χάσετε χρόνο και θα κουραστείτε. Ναι, ναι θα κουραστείτε. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να χαλαρώσει το πρωί και να εστιάσει σε ό,τι έχετε μέσα στο πρόγραμμά σας.

Tip 6: Ξυπνήστε πριν τα παιδιά

Βάλτε το ξυπνητήρι μισή ώρα πριν ξυπνήσετε τα παιδιά σας. Θα έχετε μισή ωρίτσα μόνο για εσάς το πρωί. Πιείτε μια γουλιά ζεστό καφέ, πλύνετε το πρόσωπό σας, φάτε κάτι. Δεν έχετε χρόνο; Ακόμη και 5 λεπτά αρκούν και αξίζει να κάνετε αυτή τη χάρη στον εαυτό σας.

Checklists για πρωινή ρουτίνα - Εκτυπώστε τις δωρεάν

Θέλετε περισσότερη έμπνευση για να αρχίσετε τη δική σας πρωινή ρουτίνα; Παρακάτω ακολουθούν μερικές checklists που μπορείτε να εκτυπώσετε δωρεάν.

Διαλέξτε αυτή που σας αρέσει και ταιριάζει περισσότερο.

Off White and Blue Minimal and Chic Self Care Planner - 1
Beige Minimalist Daily Routine Planner - 1
Beige Minimalist Daily Planner - 1
Pink Minimalist Morning Routine Checklist Instagram Story - 1
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved