Τρόποι για να κάνει μια μαμά τον καφέ της σούπερ υγιεινό

  • Όχι καφεΐνη μετά τις 2 το μεσημέρι
  • Μην γεμίζετε τον καφέ σας με ζάχαρη
  • Επιλέξτε ένα ποιοτικό brand, κατά προτίμηση βιολογικό
  • Αποφύγετε να πίνετε πολύ καφέ
  • Προσθέστε λίγη κανέλα στον καφέ σας
  • Αποφύγετε το γάλα χωρίς λιπαρά και τις κρέμες
  • Προσθέστε κακάο στον καφέ σας
  • Φτιάξτε τον καφέ σας χρησιμοποιώντας ένα χάρτινο φίλτρο
Τρόποι για να κάνει μια μαμά τον καφέ της σούπερ υγιεινό
Photo by Samantha Gades on Unsplash

Ο καφές είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα στον κόσμο. Πολλοί επαγγελματίες υγείας πιστεύουν ότι είναι επίσης ένα από τα πιο υγιεινά ροφήματα.

Για μερικούς ανθρώπους, είναι η μοναδική μεγαλύτερη πηγή αντιοξειδωτικών στη διατροφή, ξεπερνώντας τα φρούτα και τα λαχανικά μαζί .

Ειδικά για τις μαμάδες, εκτός από μεγαλύτερη πηγή αντιοξειδωτικών ειναι και ο καλύτερός τους φίλος. Τα έχουμε γράψει στο παρελθόν αυτά.

Ορίστε μερικές συμβουλές για να μετατρέψετε τον καφέ σας από υγιεινό σε σούπερ υγιεινό.

Όχι καφεΐνη μετά τις 2 το μεσημέρι

tropoi na ginei ygieinos o kafes 1

Photo by Daiga Ellaby on Unsplash

Ο καφές είναι μια από τις πιο πλούσιες φυσικές πηγές καφεΐνης στη διατροφή.

Η καφεΐνη είναι ένα διεγερτικό, που είναι ένας από τους κύριους λόγους που ο καφές είναι τόσο δημοφιλής. Σας δίνει ένα πουσάρισμα ενέργειας και σας βοηθά να μένετε ξύπνιες όταν αισθάνεστε κουρασμένες.

Αλλά αν πίνετε καφέ αργά την ημέρα, μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο σας. Ο κακός ύπνος σχετίζεται με κάθε είδους προβλήματα υγείας.

Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να μην πίνετε καφέ αργά την ημέρα. Εάν πρέπει, επιλέξτε ντεκαφεϊνέ ή επιλέξτε ένα φλιτζάνι τσάι, το οποίο περιέχει πολύ λιγότερη καφεΐνη από τον καφέ.

Αποχή από τον καφέ μετά τις 2-3 μ.μ. είναι μια καλή αρχή για μια πιο υγιεινή ζωή. Τούτου λεχθέντος, δεν είναι όλοι το ίδιο ευαίσθητοι στην καφεΐνη, και μερικοί άνθρωποι μπορεί να κοιμούνται μια χαρά ακόμα κι αν πίνουν καφέ αργά μέσα στην ημέρα τους.

Ωστόσο, εάν αισθάνεστε ότι θα μπορούσατε να βελτιώσετε τον ύπνο σας, η αποφυγή του καφέ από το μεσημέρι και μετά θα μπορούσε να είναι μια αποτελεσματική στρατηγική.

Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας. Διαβάστε αυτό το άρθρο για περισσότερες επιστημονικές συμβουλές.

Μην γεμίζετε τον καφέ σας με ζάχαρη

tropoi na ginei ygieinos o kafes 2

Photo by Toa Heftiba on Unsplash

Αν και ο καφές είναι υγιεινός από μόνος του, μπορείτε εύκολα να τον μετατρέψετε σε κάτι επιβλαβές και να τον γεμίσετε με πολλές θερμίδες.

Σε αυτό βοηθάει μεγάλη δοσολογία ζάχαρης. Η προσθήκη ζάχαρης είναι αναμφισβήτητα ένα από τα χειρότερα συστατικά της σύγχρονης διατροφής. Κυρίως λόγω της υψηλής περιεκτικότητας της σε φρουκτόζη, συνδέεται με κάθε είδους σοβαρές ασθένειες όπως η παχυσαρκία και ο διαβήτης.

Εάν δεν μπορείτε να φανταστείτε τη ζωή σας χωρίς γλυκαντικό στον καφέ σας, χρησιμοποιήστε ένα φυσικό γλυκαντικό όπως η στέβια.

Επιλέξτε ένα ποιοτικό brand, κατά προτίμηση βιολογικό

Η ποιότητα του καφέ μπορεί να ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με τη μέθοδο επεξεργασίας και τον τρόπο καλλιέργειας των κόκκων καφέ.

Οι κόκκοι του καφέ τείνουν να ψεκάζονται με συνθετικά φυτοφάρμακα και άλλες χημικές ουσίες που δεν προορίζονταν ποτέ για ανθρώπινη κατανάλωση.

Ωστόσο, οι επιπτώσεις στην υγεία των φυτοφαρμάκων στα τρόφιμα είναι αμφιλεγόμενες. Υπάρχουν επί του παρόντος περιορισμένες ενδείξεις ότι προκαλούν βλάβη όταν βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα στα προϊόντα.

Ωστόσο, εάν ανησυχείτε για την περιεκτικότητα σε φυτοφάρμακα του καφέ σας, σκεφτείτε να αγοράσετε βιολογικούς κόκκους καφέ.

Αποφύγετε να πίνετε πολύ καφέ

Ενώ η μέτρια πρόσληψη καφέ είναι υγιεινή, η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να μειώσει τα συνολικά οφέλη του.

Η υπερβολική πρόσληψη καφεΐνης μπορεί να έχει διάφορες ανεπιθύμητες παρενέργειες, αν και η ευαισθησία των ανθρώπων ποικίλλει.

Γενικά, η Health Canada συνιστά να μην υπερβαίνετε τα 1,1 mg ανά κιλό (2,5 mg ανά κιλό) σωματικού βάρους την ημέρα.

Δεδομένου ότι ένα μέσο φλιτζάνι καφέ μπορεί να περιέχει περίπου 95 mg καφεΐνης, αυτό αντιστοιχεί σε περίπου δύο φλιτζάνια καφέ την ημέρα για κάποιον που ζυγίζει 80 κιλά.

Ωστόσο, πολύ υψηλότερες ποσότητες καφεΐνης (400–600 mg) την ημέρα (περίπου 4–6 φλιτζάνια) δεν σχετίζονται με ανεπιθύμητες παρενέργειες στους περισσότερους ανθρώπους.

Προσθέστε λίγη κανέλα στον καφέ σας

tropoi na ginei ygieinos o kafes 3

Photo by Zoe on Unsplash

Η κανέλα είναι ένα νόστιμο μπαχαρικό που αναμειγνύεται ιδιαίτερα καλά με τη γεύση του καφέ.

Μελέτες δείχνουν ότι η κανέλα μπορεί να μειώσει τη γλυκόζη στο αίμα, τη χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια σε διαβητικούς.

Εάν χρειάζεστε λίγη γεύση, δοκιμάστε να προσθέσετε λίγη κανέλα. Είναι εκπληκτικά καλή και θα μοιάζει σαν να πίνετε καφέ με γεύση αρωματικό μπισκότο. (Δοκιμάστε μια πρέζα κανέλα στον ελληνικό καφέ και θα μας θυμηθείτε)

Για να μειώσετε τον κίνδυνο πιθανών ανεπιθύμητων ενεργειών, επιλέξτε κανέλα Κεϋλάνης αντί για την κοινή κανέλα Cassia, αν είναι δυνατόν.

Αποφύγετε το γάλα χωρίς λιπαρά και τις κρέμες

Αντί για κρέμα χωρίς λιπαρά, σκεφτείτε να προσθέσετε λίγη κρέμα με πλήρη λιπαρά στον καφέ σας, κατά προτίμηση από αγελάδες που τρέφονται με χόρτο.

Μελέτες δείχνουν ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν ορισμένα σημαντικά θρεπτικά συστατικά. Για παράδειγμα, τα γαλακτοκομικά είναι μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου και μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο οστεοπόρωσης και καταγμάτων.

Επιπλέον, το αγελαδινό γάλα από αγελάδες που τρέφονται αποκλειστικά με χορτάρι, περιέχει κάποια βιταμίνη Κ, η οποία συνδέεται επίσης με τη βελτίωση της υγείας των οστών.

Προσθέστε κακάο στον καφέ σας

Το κακάο είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά και σχετίζεται με κάθε είδους οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένου του μειωμένου κινδύνου καρδιακών παθήσεων.

Δοκιμάστε να προσθέσετε μια πρέζα κακάο σε σκόνη στον καφέ σας για λίγη πρόσθετη γεύση.

Το Caffè mocha, μια εκδοχή του caffè latte με γεύση σοκολάτας, σερβίρεται σε πολλές καφετέριες. Ωστόσο, το caffè mocha περιέχει πολλή ζάχαρη.

Μπορείτε εύκολα να φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι και να παραλείψετε την προσθήκη ζάχαρης.

Φτιάξτε τον καφέ σας χρησιμοποιώντας ένα χάρτινο φίλτρο

tropoi na ginei ygieinos o kafes 5

Photo by Brigitte Tohm on Unsplash

Ο παρασκευασμένος καφές περιέχει καφεστόλη, ένα διτερπένιο που μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.

Ωστόσο, η μείωση των επιπέδων του είναι απλή. Απλώς χρησιμοποιήστε ένα χάρτινο φίλτρο.

Η παρασκευή καφέ με χάρτινο φίλτρο μειώνει αποτελεσματικά τις ποσότητες καφεστόλης, αλλά αφήνει την καφεΐνη και τα ευεργετικά αντιοξειδωτικά να περάσουν στον οργανισμό σας. (Όλες οι μαμάδες χρειάζονται καφεΐνη για να τα βγάλουν πέρα μέσα στην ημέρα τους)

Να θυμάστε:

Ο καφές είναι ένα δημοφιλές ρόφημα γνωστό για τα διεγερτικά του αποτελέσματα και για την ενέργεια που δίνει σε μια μητέρα το πρωί που θα ανοίξει τα μάτια της και θα πρέπει να αρχίσει τον μαραθώνιό της.

Η υψηλή πρόσληψη καφέ συνδέεται με διάφορα οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βελτιώσετε ακόμη περισσότερο αυτά τα οφέλη.

Το πιο σημαντικό λοιπόν, είναι να αποφεύγετε να φορτώνετε τον καφέ σας με πρόσθετη ζάχαρη - εδώ τη βγάζετε από το πρόγραμμα του παιδιού σας, δεν θα μπορέσετε από το δικό σας; - και να αρωματίσετε τον καφέ σας προσθέτοντας λίγη κανέλα ή κακάο.

Επίσης, σκεφτείτε την αποχή από τον καφέ αργά το απόγευμα και το βράδυ, καθώς μπορεί να βλάψει την ποιότητα του ύπνου σας.

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, μπορείτε να κάνετε τον καφέ σας ακόμα πιο υγιεινό.

πηγή: healthline.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved