Είσαι μαμά; Δοκίμασε Gua Sha και θα το λατρέψεις

Είσαι μαμά; Δοκίμασε Gua Sha και θα το λατρέψεις
Φωτογραφία από τον χρήστη Yan Krukov στο Pexels

Τι είναι το gua sha

Το Gua sha είναι μια παραδοσιακή κινεζική θεραπευτική μέθοδος στην οποία ένας εκπαιδευμένος επαγγελματίας χρησιμοποιεί ένα εργαλείο με λεία άκρη για να χαϊδεύει το δέρμα σας ενώ το πιέζει. Αυτή η κίνηση αναδεικνύει μικρές, κόκκινες κουκκίδες που μοιάζουν με εξάνθημα που φαίνονται κάτω από το δέρμα σας που ονομάζονται πετέχειες. Οι πετέχειες είναι στρογγυλά, σαν κεφαλάκια καρφίτσας, σημεία, που προκαλούνται λόγω επιφανειακής αιμορραγίας μέσα στο δέρμα.

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το gua sha για τη θεραπεία του χρόνιου πόνου σε όλο τους το σώμα. Συχνά το κάνουν παράλληλα με άλλες συμπληρωματικές θεραπείες όπως η βοτανοθεραπεία, το μασάζ, ο βελονισμός και η θερμοθεραπεία.

Τα τελευταία χρόνια έχει μπει στη ρουτίνα ομορφιάς και στην περιποίηση προσώπου. Μάλιστα, οι γυναίκες εθίζονται από τη χρήση και δεν μπορούν να το αποχωριστούν.

gua sha frontida epidermidas 1

Φωτογραφία από τον χρήστη Elina Fairytale στο Pexels

Gua sha και ημικρανίες

Οι ημικρανίες είναι ένα είδος πονοκεφάλων που ταλαιπωρούν πολλές μαμάδες καθημερινά. Λίγο η κουραστική μέρα στη δουλειά, λίγο το απαιτητικό μαμαδίστικο και οικογενειακό πρόγραμμα, δεν θέλει και πολύ για να πυροδοτηθούν οι ημικρανίες.

Όπως αναφέρει και το webmd.com μια μελέτη υποδηλώνει ότι ως μέρος μιας 14-ήμερης θεραπείας σε εσωτερικούς ασθενείς, το gua sha φάνηκε να βοηθά στη μείωση του πόνου της ημικρανίας. Αλλά οι ειδικοί χρειάζονται περισσότερη έρευνα και κλινικές δοκιμές για να το αποδείξουν αυτό.

gua sha frontida epidermidas 2

Φωτογραφία από τον χρήστη Arina Krasnikova στο Pexels

Gua sha και ρουτίνα ομορφιάς

Το Gua Sha, όπως αναφέραμε και πιο πάνω, είναι ένα είδος μασάζ προσώπου, το οποίο- εκτός από το να βοηθά μια μαμά να αποβάλει όλη την ένταση, την κούραση και να απαλλαγεί από τις ημικρανίες- χαρίζει και καθαρότερο δέρμα, λιγότερες ρυτίδες και υπόσχεται μια πιο νεανική εμφάνιση.

Αν παρακολουθείτε Instagram ή TikTok σίγουρα, θα έχετε δει influencer και διάσημες μαμάδες να το χρησιμοποιούν κατά τη ρουτίνα ομορφιάς τους. Πρόκειται για ένα beauty tool που δεν λείπει από το νεσεσέρ τους.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και εσείς. Θα αποκτήσετε όχι μόνο πιο λαμπερό, ξεκούραστο και ανανεωμένο δέρμα, αλλά θα απαλλαγείτε και από τους ενοχλητικούς πονοκεφάλους.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved