Μαμά και διατροφή: Οι τροφές που καίνε το λίπος (vid)

  • Οι τροφές που καίνε το λίπος και βοηθούν στην απώλεια βάρους.
  • Τροφές με λιποδιαλυτική δράση.

 

Μαμά και διατροφή: Οι τροφές που καίνε το λίπος (vid)

Δεν είναι εύκολο να χάσετε βάρος γρήγορα. Απαιτείται υπομονή, επιμονή, σωστή διατροφή και άσκηση.

Μάλιστα τα τελευταία χρόνια οι διατροφολόγοι – διαιτολόγοι τονίζουν την ανάγκη υιοθέτησης ενός υγιεινού τρόπου ζωής για μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Είναι σημαντικό λοιπόν να εντάξετε την άσκηση στη ζωή σας και παράλληλα μια διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, υγιή λιπαρά.

Παράλληλα όμως μπορείτε να καταναλώνετε και ορισμένες τροφές οι οποίες έχουν λιποδιαλυτική δράση με αποτέλεσμα την απώλεια λίπους και βάρους.

Ας δούμε ποιες είναι αυτές οι τροφές

karudia

Καρύδια

Γνωρίζαμε ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών κάνει καλό, αλλά τώρα ξέρουμε ποιοι είναι οι καλύτεροι για κατανάλωση. Μια μελέτη στο περιοδικό Diabetes, Obesity and Metabolism διαπίστωσε ότι τα καρύδια, περιέχουν ένα συστατικό που μπορεί να ικανοποιήσει την όρεξη, κάνοντας σας να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Aμερικανοί ερευνητές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αποτελούν τον «βασιλιά της αποτοξίνωσης».

Ποπ κορν

Το Πανεπιστήμιο του Scranton πραγματοποίησε μια μελέτη σύμφωνα με την οποία το ποπ κορν περιέχει μεγάλες ποσότητες πολυφαινολών. Οι πολυφαινόλες συνδέονται με πολλά οφέλη για την υγεία, όπως η βελτίωση της πέψης και η καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Εάν δεν προσθέσετε αλάτι, βούτυρο ή λάδι μπορεί να είναι ένα υπέροχο υγιεινό σνακ που θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

moura

Μούρα

Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ανακάλυψαν το 2016 ότι η αύξηση της ημερήσιας πρόσληψης μούρων, μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος μακροπρόθεσμα. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες γι’ αυτό αυξάνουν το αίσθημα κορεσμού. Ένα φλιτζάνι δίνει περίπου 84 θερμίδες.

Δημητριακά ολικής αλέσεως

Μελέτη έδειξε ότι όσοι τρώνε καθημερινά τρεις ή περισσότερες μερίδες δημητριακών ολικής αλέσεως, όπως πλιγούρι βρώμης, είχαν 10% λιγότερο λίπος στην κοιλιά από όσους κατανάλωναν την ίδια ποσότητα λευκών υδατανθράκων. Αυτό οφείλεται στο ότι τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι υψηλότερα σε φυτικές ίνες, οι οποίες σας κρατούν χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

avocado

Αβοκάντο

Τα αβοκάντο είναι πλούσια σε πολλά θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην υψηλότερη πρόσληψη φυτικών ινών, υγιεινών λιπαρών, βιταμινών Ε και C, φυλλικού οξέος, μαγνησίου, χαλκού και καλίου.Συνδυάζουν τα καλά μονοακόρεστα λιπαρά και τις φυτικές ίνες, ενώ αποτελούν εξαιρετική πηγή καλίου, που βοηθά στην αντιμετώπιση της κατακράτησης των υγρών και του φουσκώματος.

Δείτε ποιες άλλες τροφές βοηθούν να χάσετε λίπος και βάρος στο βίντεο που ακολουθεί:



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved