Διατροφή για μαμάδες: Εννέα τροφές που βοηθούν στην απώλεια βάρους

  • Τι μπορείτε να τρώτε να θέλετε να χάσετε βάρος
  • Η λίστα με τις εννέα τροφές που βοηθούν να μην πεινάτε
Διατροφή για μαμάδες: Εννέα τροφές που βοηθούν στην απώλεια βάρους

Σύμφωνα με τους ειδικούς η απώλεια βάρους οφείλεται σε απλά μαθηματικά: πρέπει να τρώτε λιγότερες θερμίδες από αυτές που καίτε.

«Ορισμένες τροφές μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε σωματικό βάρος καθώς ικανοποιούν το αίσθημα της πείνας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και βοηθούν να περιορίσετε την επιθυμία για φαγητό» εξηγεί η Heather Mangieri, RD, εκπρόσωπος της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας των ΗΠΑ.

Υπάρχουν μάλιστα τροφές ενισχύουν τον μεταβολισμό σας. Πάρτε μολύβι και χαρτί και φτιάξετ τη λίστα με τις τροφές που βοηθούν στην απώλεια βάρους.

Φασόλια

Σούπερ θρεπτικά, χορταστικά και οικονομικά, τα φασόλια είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης. Επίσης είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και επιβραδύνουν την πέψη. Αυτό σημαίνει ότι αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα γεγονός που βοηθά να μην ανοιγοκλείνετε τα ντουλάπια.

fasolia

Σούπες

Ξεκινήστε με ένα φλιτζάνι σούπα και μπορεί να καταλήξετε να τρώτε λιγότερο. Δεν έχει σημασία αν η σούπα είναι τελείως ρευστή ή με κομμάτια λαχανικών, αρκεί να έχει βάση το ζωμό. Απλά φροντίστε η κάθε μερίδα να μην ξεπερνά τις 100 έως 150 θερμίδες.

Μαύρη σοκολάτα

Θέλετε να απολαμβάνετε σοκολάτα ανάμεσα στα γεύματα; Διαλέξτε ένα ή δύο τετράγωνα μαύρη σοκολάτα με τουλάχισρτον 70% κακάο. Σε μια μελέτη, οι λάτρεις της σοκολάτας που έλαβαν μαύρη σοκολάτα έτρωγαν 15% λιγότερη πίτσα λίγες ώρες αργότερα από εκείνους που είχαν φάει σοκολάτα γάλακτος.

chocolate

Πουρέ λαχανικών

Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα λαχανικά στη διατροφή σας καταναλώνοντάς τα όχι μόνο σε σαλάτες αλλά και σε πουρέ. Όταν οι ερευνητές του Penn State πρόσθεσαν πολτοποιημένο κουνουπίδι και κολοκυθάκια στο mac and cheese, φάνηκε να αρέσει το πιάτο εξίσου πολύ. Κατανάλωσαν όμως 200 με 350 λιγότερες θερμίδες.

Αυγά

Ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη μπορεί να σας βοηθήσει να αντισταθείτε στην κατανάλωση σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μελέτη που έγινε σε μια ομάδα παχύσαρκων νεαρών γυναικών, έδειξε ότι όσες ξεκίνησαν τη μέρα τους με 35 γραμμάρια πρωτεΐνης - μάλλον είναι πολύ περισσότερο από ό,τι τρώτε - ένιωσαν πιο χορτάτες. Οι γυναίκες έτρωγαν ένα πρωινό με 350 θερμίδες που περιείχε αυγά και ένα μοσχαρίσιο μπιφτέκι. Η επίδραση του πρωινού με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες φαινόταν να διαρκεί μέχρι το βράδυ, όταν οι γυναίκες έτρωγαν λιγότερο λιπαρά, ζαχαρούχα προϊόντα από ό,τι οι γυναίκες που είχαν δημητριακά για πρωινό.

Ξηροί καρποί

Μια μικρή χούφτα αμύγδαλα, φιστίκια, καρύδια ή πεκάν έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία σας. Έρευνες δείχνουν ότι όταν οι άνθρωποι τρώνε ξηρούς καρπούς, τρώνε αυτόματα λιγότερο σε μεταγενέστερα γεύματα.

Μήλα

Παραλείψτε το χυμό μήλου και τη σάλτσα μήλου και προτιμήστε ένα τραγανό μήλο. Τα ολόκληρα φρούτα μειώνουν την όρεξη λόγω των φυτικών ινών που περιέχουν. Επιπλέον, το μάσημα στέλνει σήματα στον εγκέφαλό σας ότι έχετε φάει κάτι νόστιμο και χορταστικό.

milo

Γιαούρτι

Μια μελέτη του Χάρβαρντ παρακολούθησε περισσότερους από 120.000 ανθρώπους για μια δεκαετία ή περισσότερο. Το γιαούρτι, από όλα τα τρόφιμα, ήταν πιο στενά συνδεδεμένο με την απώλεια βάρους. Αυτό δεν αποδεικνύει ότι το γιαούρτι προκάλεσε απώλεια βάρους, αλλά ξεχώριζε μεταξύ άλλων τροφών.

Γκρέιπφρουτ

Ναι, το γκρέιπφρουτ μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να χάσετε κιλά, ειδικά εάν διατρέχετε κίνδυνο για διαβήτη .

Ερευνητές στην κλινική Scripps στο Σαν Ντιέγκο διαπίστωσαν ότι όταν οι παχύσαρκοι έτρωγαν μισό γκρέιπφρουτ πριν από κάθε γεύμα, έχασαν κατά μέσο όρο 3 ½ κιλά σε διάστημα 12 εβδομάδων. Η κατανάλωση χυμού γκρέιπφρουτ είχε τα ίδια αποτελέσματα.

Αλλά ο χυμός γκρέιπφρουτ δεν έχει αποδεδειγμένες ιδιότητες «καύσης λίπους» , μπορεί απλώς να βοήθησε τους ανθρώπους να αισθάνονται χορτάτοι.

Πηγή: webmd.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved