Πρωινό γεύμα: Πέντε τροφές για να χάσετε βάρος σύμφωνα με έναν διαιτολόγο

Τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και με λίγες θερμίδες.

Πρωινό γεύμα: Πέντε τροφές για να χάσετε βάρος σύμφωνα με έναν διαιτολόγο
Bigstock

Το πρωινό γεύμα είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, ένα παραπάνω εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος. Αρχικά, παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του μεταβολισμού. Επίσης, σταθεροποιεί τα επίπεδα του σακχάρου και διατηρεί την άπαχη μυϊκή μάζα.

Η Destiny Moody διατροφολόγος εξηγεί στο Eat This ποιες είναι οι καλύτερες τροφές για το πρωινό γεύμα και γιατί.

Αυγά

Τα αυγά είναι πλούσια σε χολίνη, βιταμίνες του συμπλέγματος και άλλα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

«Τα αυγά είναι η πιο οικονομική πηγή πρωτεΐνης. Επίσης, μελέτες δείχνουν ότι τα αυγά περιέχουν πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας, αμινοξέα και θεωρείται μια ιδανική επιλογή για μυϊκή αύξηση, καθώς η οικοδόμηση μυών απαιτεί την πρόσληψη των απαραίτητων αμινοξέων. Επίσης, τα αυγά έχουν λίγες θερμίδες και είναι ιδανικά για την απώλεια βάρους.»

Βρόμη

Η βρόμη περιέχει σύνθετους υδατάνθρακες οι οποίοι παρέχουν σταθερή απελευθέρωση ενέργειας.

«Η βρόμη είναι πλούσια σε διαλυτές φυτικές ίνες οι οποίες επιβραδύνουν την πέψη και μπορούν να σας κρατήσουν χορτάτους για περισσότερη ώρα» εξηγεί η Moody. «Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει στη διαχείριση της πείνας σας, άρα και να χάσετε βάρος πιο εύκολα.»

Τυρί Cottage

«Το τυρί πρωτεΐνης είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης. Ένα φλιτζάνι περιέχου περίπου 25 γραμμάρια και παράλληλα έχει λίγες θερμίδες, είναι συνεπώς ιδανικό για την απώλεια βάρους.» αναφέρει η Moody.

Γιαούρτι

Το ελληνικό γιαούρτι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και προ προβιοτικά. Μπορείτε να το συνδυάσετε με φρέσκα φρούτα, σπιτική granola, βρόμη ή ξηρούς καρπούς και να φτιάξετε ένα θρεπτικό πρωινό που θα σας κρατήσει χορτάτους για ώρα.

«Το ελληνικό γιαούρτι περιέχει, επίσης, πρωτεΐνη καζεΐνης, η οποία αφομοιώνεται αργά και μειώνει τις πιθανότητες υπερκατανάλωσης τροφής» συμπληρώνει ο ειδικός.

Δημητριακά πλούσια σε φυτικές ίνες

Επιλέξτε δημητριακά με ελάχιστα ή και καθόλου πρόσθετα σάκχαρα και υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες για να σας κρατήσουν χορτάτους για περισσότερη ώρα. Συνδυάστε τα με γάλα, γιαούρτι ή και σκέτο με φρέσκα φρούτα.

«Το πρόβλημα με τα περισσότερα δημητριακά είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε ζάχαρη και η χαμηλή περιεκτικότητά τους σε θερμίδες» εξηγεί η Moody. Αυτό σημαίνει αφενός ότι έχουν περισσότερες θερμίδες και αφετέρου ότι προκαλεί αυξομειώσεις στα επίπεδα του σακχάρου με αποτέλεσμα να αισθάνεστε πεινασμένοι ακόμα μισή ώρα μετά το γεύμα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved