Πρωινό γεύμα: Εντάξτε αυτές τις τροφές και χάστε κιλά

Πέντε τροφές για υγιεινό, χορταστικό και διαιτητικό πρωινό.

Πρωινό γεύμα: Εντάξτε αυτές τις τροφές και χάστε κιλά
Bigstock

Ένα υγιεινό και ισορροπημένο πρωινό είναι πλούσιο πρωτεΐνες, «καλούς» υδατάνθρακες, φυτικές ίνες και λιπαρά ωμέγα-3. Τα συστατικά αυτά θα σας δώσουν ενέργεια, ό,τι χρειάζεστε δηλαδή για ένα δυναμικό ξεκίνημα της μέρας.

Επιπλέον, έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση πρωινού γεύματος βοηθά, όχι μόνο στην επαρκή πρόσληψη θρεπτικών συστατικών σε ημερήσια βάση, αλλά και στην απώλεια και διατήρηση του σωματικού βάρους.

Πώς βοηθά η κατανάλωση πρωινού γεύματος στην απώλεια βάρους;

Το πρωινό γεύμα είναι το πρώτο γεύμα της ημέρας. Διαμορφώνοντας ένα καθημερινό διαιτολόγιο με συχνά και μικρά γεύματα ενισχύετε τον μεταβολισμό, με αποτέλεσμα να καίτε θερμίδες και λίπος πιο εύκολα. Επίσης, ένα πρωινό πλούσιο σε φυτικές ίνες παρατείνει τον κορεσμό και θα σας κρατήσει χορτάτους για περισσότερη ώρα, μειώνοντας τις πιθανότητες για τσιμπολόγημα και κατανάλωση ανθυγιεινών σνακ.

Απώλεια βάρους: Αυτές τις τροφές να εντάξετε στο πρωινό σας

Η κατανάλωση των παρακάτω τροφών θα σας βοηθήσει να χάσετε κιλά και να διατηρήσετε το πρωινό σας βάρος, χωρίς να πεινάσετε.

Σμέουρα

smeoura-prwino.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Amanda Jones

Ένα φλιτζάνι σμέουρα έχει 8 γραμμάτια φυτικών ινών, ποσότητα διπλάσια από αυτήν που περιέχει ένα φλιτζάνι φράουλες. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal in Nutrition, η κατανάλωση περισσότερων φυτικών ινών προλαμβάνει την αύξηση βάρους, ενώ αντιθέτως, θεωρείται ότι βοηθά στην απώλεια κιλών.

Βρόμη

vromi-proino.jpg

Η βρόμη βοηθά στην απώλεια βάρους με δύο τρόπους. Πρώτα από όλα, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες οι οποίες προκαλούν και παρατείνουν την αίσθηση κορεσμού. Δεύτερον, έρευνα του 2016 έδειξε ότι η κατανάλωση υδατανθράκων όπως αυτοί που περιέχονται στη βρόμη και άλλα δημητριακά πριν τη γυμναστική, βοηθά στην καύση του λίπους.

Γιαούρτι

giaourti-prwino.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Lena Mytchyk

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο New England Journal of Medicine παρουσίαση τις τροφές που συμβάλλουν στην αύξηση ή τη μείωση του σωματικού βάρους. Μεταξύ αυτών και οι πέντε καλύτερες διαιτητικές τροφές εκ των οποία μία είναι και το γιαούρτι το οποίο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες.

Η πρωτεΐνη είναι ένα θρεπτικό συστατικό που απαιτεί χρόνο στην πέψη. Σύμφωνα με την μελέτη, όσοι συμμετείχαν και έπιναν ρόφημα πρωτεΐνης κάθε μέρα για έξι μήνες, έχασαν σχεδόν δύο κιλά και 2,5 εκατοστά από την περιφέρεια σε σχέση με εκείνους που κατανάλωναν ρόφημα με υδατάνθρακες.

Φυστικοβούτυρο

ygieina-snak-mpanana-fustikovouturo.jpg

Το φυστικοβούτυρο είναι επίσης πλούσιο σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη. Παρατείνει το αίσθημα του κορεσμού και συμβάλλει στην απώλεια βάρους και αυτό πιθανά οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητά του σε φυστίκια, τα οποία, όπως όλοι οι ξηροί καρποί, είναι πλούσια σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες και πρωτεΐνη.

Αυγά

avgo-prwino.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Ben Kolde

Ένα μεγάλο αυγό έχει 6 γραμμάρια πρωτεΐνης και μόλις 72 θερμίδες. Έρευνα στην οποία όσοι συμμετείχαν έτρωγαν από ένα αυγό για πρωινό, έδειξε ότι ένιωθαν χορτάτοι για περισσότερη ώρα και έχασαν σχεδόν τα διπλάσια κιλά σε σχέση με όσους ακολουθούσαν επίσης διατροφή για απώλεια βάρους, αλλά δεν έτρωγαν αυγό για πρωινό.

Εύκολες και διαιτητικές συνταγές για πρωινό

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί εύκολες και υγιεινές συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε για το πρωινό σας.

Πηγή πληροφοριών: eatingwell.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved