Βρόμη για πρωινό: Πώς βοηθά στην απώλεια βάρους;

Η βρόμη είναι θρεπτική, χορταστική, έχει λίγες θερμίδες και μπορεί να συνδυαστεί με πολλές ακόμα τροφές.

Βρόμη για πρωινό: Πώς βοηθά στην απώλεια βάρους;

Γιατί να τρώτε βρόμη για πρωινό κάθε μέρα. 

Bigstock

Η τροφές που επιλέγετε για τα γεύματά σας, παίζουν καθοριστικό ρόλο στο εάν και πόσο εύκολα θα χάσετε βάρος. Η βρόμη σίγουρα ανήκει στους «συμμάχους» σας σε αυτήν την προσπάθεια και είναι ιδανική για το πρωινό σας γεύμα.

Βρόμη: Θρεπτική, χορταστική και με λίγες θερμίδες

Η βρόμη είναι καλή πηγή φυτικών ινών, μαγνησίου, θειαμίνης και φωσφόρου. Επίσης περιέχει έναν τύπο διαλυτών ινών, τις β-γλυκάνες που σύμφωνα με την διαιτολόγο και συνεργάτη του Mothersblog.gr, Ευσταθία Παπαδά, «βοηθούν στην επιβράδυνση της πέψης, στην αύξηση του κορεσμού και στην καταστολή της όρεξης».

Ακόμα ένας λόγος που η βρόμη είναι τόσο δημοφιλής στους λάτρεις της υγιεινής διατροφής είναι ότι περιέχει φαινολικές ενώσεις και φυτοοιστρογόνα που λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά και προστατεύουν τον οργανισμό από τη χρόνια φλεγμονή.

Oatmeal Bowl. Oat Porridge With Banana, Blueberry, Walnut, Chia Seeds And Oat Milk For Healthy Break

Η βρόμη σύμμαχος στο αδυνάτισμα

Η βρόμη δεν είναι μόνο ωφέλιμη για τη συνολική υγεία του οργανισμού, αλλά παράλληλα θεωρείται «σύμμαχος» στην απώλεια βάρους. Παρακάτω οι τρόποι που τρώγοντας βρόμη ακόμα και κάθε μέρα, μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

Παρατείνει την αίσθηση κορεσμού. Ένα μπολ με βρόμη για πρωινό θα σας κρατήσει χορτάτους για ώρα. Έτσι, θα μειώσετε τα τσιμπολογήματα μέσα στη μέρα, άρα και τον συνολικό αριθμό θερμίδων που καταναλώνετε.

Είναι καλή πηγή σύνθετων υδατανθράκων. Η βρόμη περιέχει σύνθετους υδατάνθρακες οι οποίοι παρέχουν σταθερή απελευθέρωση της ενέργειας λόγω του ότι αφομοιώνονται αργά από το οργανισμό. Το αποτέλεσμα; Νιώθετε γεμάτοι ενέργεια όλη μέρα και τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα είναι σταθερά κάτι που μειώνει τις λιγούρες.

Περιέχει πρωτεΐνη. Η πρωτεΐνη είναι ένα ακόμα συστατικό το οποίο είναι απαραίτητο για την απώλεια βάρους. Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη θα σας κρατήσει χορτάτους μέχρι το επόμενο γεύμα.

Έχει λίγες θερμίδες. Μισό φλιτζάνι βρόμη περιέχει μόλις 150 θερμίδες. Μπορείτε να συνδυάσετε τη βρόμη με γάλα, γιαούρτι, φρέσκα φρούτα ή να φτιάξετε overnight oats για να έχετε έτοιμο το πρωινό σας γεύμα αποβραδίς.

Συνταγές για overnight oats

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε έξι συνταγές για τα overnight oats σας, για να έχετε επιλογές και να μην τρώτε κάθε μέρα τα ίδια.

Με πληροφορίες από eatthis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved