Εννέα συμβουλές για να χάσετε βάρος μετά τα 40

Χάστε κιλά χωρίς εξαντλητικές δίαιτες.

Εννέα συμβουλές για να χάσετε βάρος μετά τα 40

Γυναίκα μετά τα 40 με κουλουράκια στο χέρι.

Bigstock

Με το πέρασμα του χρόνου το σώμα αλλάζει. Γίνεται πιο αδύναμο και ο ρυθμός μεταβολισμού είναι πιο αργός. Θα έχετε παρατηρήσει ότι πλέον δεν χάνετε κιλά εύκολα, δεν είναι όμως και κάτι το ακατόρθωτο.

Παρακάτω μερικές συμβουλές .

Κινηθείτε όσο πιο συχνά μπορείτε

Ακόμα και εάν δεν κάνετε συστηματικά γυμναστική, προσπαθήστε να κινήστε περισσότερο στην καθημερινότητά σας, είτε αυτό σημαίνει να πάρετε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ, είτε να περπατήσετε το τετράγωνο.

Η άσκηση είναι σημαντική για την απώλεια βάρους, ενώ έρευνες επίσης δείχνουν ότι η καθιστική ζωή αυξάνει τον κίνδυνο για παθήσεις της καρδιάς, μυοσκελετικά προβλήματα, ακόμα και καρκίνο.

Αποφύγετε τις επεξεργασμένες τροφές

Το ανοσοποιητικό σύστημα, το μυοσκελετικό σύστημα, ο εγκέφαλος, η καρδιά, όλα φθίνουν όσο περνούν τα χρόνια, για αυτό και είναι αναγκαία η ισορροπημένη διατροφή και η κατανάλωση τροφών υψηλής διατροφική αξίας. Το junk food και τα έτοιμα σνακ δεν είναι απαγορευτικά, αλλά προσπαθήστε να περιορίσετε την κατανάλωση όσο γίνεται.

Γυναίκα κάθεται στον καναπέ και τρώει ένα μήλο.

Bigstock

Μαγειρέψτε

Τα σπιτικά φαγητά είναι πάντα καλύτερα. Φτιάχνοντας εσείς το φαγητό σας μπορείτε να ρυθμίσετε το πόσο λάδι ή αλάτι θέλετε να ρίξετε, αλλά και τα ακριβή υλικά που χρησιμοποιείτε.

Πίνετε πολύ νερό

Η ενυδάτωση του οργανισμού είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του και επηρεάζει όχι μόνο την υγεία σας, αλλά και τη διάθεση και την ενέργειά σας. Έρευνες δείχνουν επίσης ότι η κατανάλωση υγρών ενισχύει την απώλεια βάρους. Αποφύγετε την κατανάλωση αναψυκτικών που είναι πλούσια σε ζάχαρη και προτιμήστε φυσικούς χυμούς και smoothies.

Κοιμηθείτε καλύτερα

Ο επαρκής και καλής ποιότητας ύπνος έχει συσχετιστεί όχι μόνο με την καλύτερη διάθεση, την καλύτερη υγεία και την καλύτερη εγκεφαλική λειτουργία, αλλά και με την απώλεια βάρους. Στοχεύστε στον ύπνο για τουλάχιστον 8 ώρες και αποφύγετε τη χρήση οθονών και την κατανάλωση καφεΐνης και ζάχαρης πριν ξαπλώσετε.

Γυναίκα κοιμάται στο κρεβάτι αγκαλιά με τη γάτα της.

Bigstock

Καταπολεμήστε το άγχος

Το άγχος επηρεάζει την φυσική και την ψυχολογική σας κατάσταση. Μεταξύ άλλων έχει συνδεθεί με την κατάθλιψη, τον διαβήτη, την υψηλή αρτηριακή πίεση. Δοκιμάστε να κάνετε δραστηριότητες που σας ξεκουράζουν και σας ηρεμούν. Διαβάστε ένα βιβλίο, κάντε μία βόλτα στη φύση, κάντε διαλογισμό.

Περάστε χρόνο στον ήλιο

Το φως του ήλιου είναι ωφέλιμο για τον οργανισμό και μεταξύ άλλων μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος πιο γρήγορα μετά την ηλικία των 40. Έρευνες δείχνουν ότι περνώντας μόλις λίγα λεπτά στον ήλιο κάθε μέρα έχει σαν αποτέλεσμα πιο γερά οστά, καλύτερο ύπνο και φυσιολογικά επίπεδα ορμονών. Οι ειδικοί συμβουλεύουν την παραμονή από 5 έως 15 λεπτά στον ήλιο κάθε μέρα.

Περιορίστε το αλκοόλ

Τα αλκοολούχα ποτέ έχουν πολλές θερμίδες και μηδενική διατροφική αξία. Επίσης, η υπερκατανάλωση μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα υγείας όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακές παθήσεις, ηπατική νόσο, καρκίνο, προβλήματα ψυχικής υγείας και πολλά άλλα, αναφέρει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Να είστε συνεπείς

Η συνέπεια είναι αυτή που θα φέρει και τα επιθυμητά αποτελέσματα. Επιμονή και υπομονή λοιπόν, ισορροπημένη διατροφή, άσκηση, πολύ νερό, επαρκής ύπνος και σύντομα θα δείτε το νούμερο στη ζυγαριά να μειώνεται.

Με πληροφορίες από eatthis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved