Απώλεια βάρους: Πέντε τρόποι να μειώσετε τις θερμίδες μέσα στη μέρα

Μικρές αλλαγές στις διατροφικές σας συνήθειες που κάνουν τη διαφορά.

Απώλεια βάρους: Πέντε τρόποι να μειώσετε τις θερμίδες μέσα στη μέρα

Υπάρχουν τρόποι να μειώσετε τις θερμίδες που καταναλώνετε μέσα στη μέρα. 

Bigstock

Η απώλεια βάρους επιτυγχάνεται όταν οι θερμίδες που καίτε μέσα στη μέρα είναι περισσότερες από αυτές που καταναλώνετε. Σε αυτό βοηθά η γυμναστική και φυσικά ένα πρόγραμμα διατροφής με μικρότερη θερμιδική αξία σε σχέση με αυτό ακολουθούσατε κατά προσέγγιση μέχρι σήμερα.

Τα καλά νέα είναι ακόμα και αν δεν ακολουθείτε μία συγκεκριμένη δίαιτα, μπορείτε να μειώσετε τις θερμίδες που καταναλώνετε μέσα στη μέρα. Παρακάτω παρουσιάζονται πέντε απλοί τρόποι που μπορείτε να δοκιμάσετε σήμερα κιόλας.

Μειώστε τις μερίδες του φαγητού

Το να μειώσετε τις μερίδες των κυρίων γευμάτων της ημέρας, είναι ένας έξυπνος τρόπος να μειώσετε τον συνολικό αριθμό θερμίδων που καταναλώνετε μέσα στη μέρα. Ιδανικά, δοκιμάστε να μειώσετε σταδιακά την ποσότητα του φαγητού που καταναλώνετε για να μπορείτε παράλληλα να δείτε και εάν η όποια αλλαγή σας καλύπτει. Έρευνες δείχνουν επίσης ότι ακόμα και η χρήση ενός μικρότερου πιάτου μπορεί να οδηγήσει στην κατανάλωση λιγότερου φαγητού.

Περιορίστε την κατανάλωση αναψυκτικών και χυμών με υψηλή θερμιδική αξία

Στην αγορά υπάρχουν αναψυκτικά και χυμοί με πολλές θερμίδες, οι οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις οφείλονται στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε ζάχαρη. Στην πραγματικότητα έχουν μηδενική διατροφική αξία και είναι σίγουρα προτιμότερο αντί αυτών να πίνετε νερό ή κάποιον φρέσκο χυμό.

Δώστε σημασία στον τρόπο μαγειρέματος

Για παράδειγμα πολλά φαγητά που κάνετε στο τηγάνι μπορείτε να τα κάνετε στο φούρνο, ακόμα και τις τηγανιές πατάτες. Το γευστικό αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι σε όλες τις περιπτώσεις το ίδιο, ωστόσο, το φαγητό σας θα έχει σίγουρα πολύ λιγότερες θερμίδες και επιπλέον θα είναι πιο υγιεινό.

Νερό, πρωτεΐνη και φυτικές ίνες

Αυξήστε την κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, πίνετε περισσότερο νερό και θα παρατηρήσετε ότι θα πεινάτε λιγότερο, άρα και θα μειώσετε τα τσιμπολογήματα μέσα στη μέρα.

salates.jpg

Αλλάξτε τα συνοδευτικά σας στα κυρίως γεύματα

Εάν για παράδειγμα έχετε κοτόπουλο ή μπιφτέκια, προτιμήστε να τα συνοδεύσετε με κάποιο βραστό λαχανικό ή μία σαλάτα αντί για ρύζι και πατάτες. Εκτός από λιγότερες θερμίδες, έχουν μεγαλύτερη διατροφική αξία, συνεπώς και περισσότερα οφέλη για τον οργανισμό.

Με πληροφορίες από verywellfit.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved