6 κοινοί μύθοι περί γονιμότητας που έχουν καταρριφθεί

«Χρειάζεται να έρθεις σε οργασμό για να συλλάβεις» ή «Το σιρόπι για τον βήχα ενισχύει τις πιθανότητες σύλληψης»

6 κοινοί μύθοι περί γονιμότητας που έχουν καταρριφθεί
Bigstock

Όσον αφορά στους μύθους οι οποίοι σχετίζονται με την εγκυμοσύνη είμαστε σίγουρες πως έχετε ακούσει πολλά.

Η προσπάθεια σύλληψης μπορεί να είναι μια απρόβλεπτη και μερικές φορές απογοητευτική διαδικασία. Επομένως, είναι φυσικό να έχουν «γεννηθεί» αρκετές ιστορίες για το πώς να μείνετε έγκυος γρήγορα και τι να αποφύγετε όταν προσπαθείτε να συλλάβετε.

Παρακάτω, μερικοί μύθοι που αφορούν στην γονιμότητα.

1. Χρειάζεται να έρθεις σε οργασμό για να συλλάβεις

Ο οργασμός είναι πάντα ένα πλεονέκτημα, αλλά όσον αφορά στη σύλληψη, δεν είναι καθόλου απαραίτητο για τις γυναίκες. Εάν συμβεί έχει καλώς, καθώς βοηθά την μήτρα να συστέλλεται, γεγονός που ενισχύει το σπέρμα να «ταξιδέψει» πιο γρήγορα προς τις σάλπιγγες. Αλλά ακόμα κι αν δεν συμβεί, οι προσπάθειες σας δεν σημαίνει πως είναι μάταιες.

2. Θηλασμός ίσον αντισύλληψη

Αναμφισβήτητα, ο θηλασμός μπορεί να καθυστερήσει την περίοδό σας και, ως εκ τούτου, να εμποδίσει την ωορρηξία για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Παρόλα αυτά, οι ειδικοί λένε πως το να βασίζεστε στον θηλασμό ως το μοναδικό μέσο αντισύλληψης δεν είναι μια ασφαλής οδός.

3. Βοηθά το να σηκώνετε τα πόδια σας στον αέρα για 20 λεπτά μετά το σεξ

Αυτό μπορεί να ακούγεται ως μια λογική θεωρία. Ωστόσο, το πιο πιθανό είναι απλά να μουδιάσουν τα πόδια σας.

4. Η κατανάλωση αλκοόλ βλάπτει τη γονιμότητά σας

Αυτή η θεωρία είναι μερικώς αληθινή. Αν και σίγουρα δεν θα έπρεπε να νιώθετε ενοχές που πίνετε ένα ή δύο ποτήρια κρασί ενώ προσπαθείτε να συλλάβετε, έρευνες έχουν δείξει πως η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ πιθανώς να επηρεάζει σε ένα βαθμό τα επίπεδα γονιμότητας.

5. Το σιρόπι για τον βήχα ενισχύει τις πιθανότητες σύλληψης

Αυτό το μικρό ψέμα υπάρχει τουλάχιστον από τη δεκαετία του '80 και θέλουμε να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό.

Η θεωρία πίσω από αυτό έχει να κάνει με ένα από τα κοινά συστατικά που βρίσκονται στο σιρόπι για τον βήχα και κυρίως με την δραστική ουσία γουαϊφενεσίνη.

Σε μια μελέτη του 1982 , βρέθηκε πως η συγκεκριμένη χημική ουσία έχει την δυνατότητα να λεπταίνει την τραχηλική βλέννα, με τον ίδιο τρόπο που αραιώνει τη βλέννα στις ρινικές οδούς, κάνοντας έτσι ευκολότερο το «ταξίδι» για το σπέρμα.

Αλλά λαμβάνοντας υπόψη ότι καμία μελέτη δεν έχει αποδείξει ότι αυτό είναι αλήθεια, προτείνουμε την επόμενη φορά που θα ακούσετε αυτήν την παράξενη «συμβουλή», απλά γελάστε και μείνετε μακριά από το Bisolvon (εκτός αν όντως έχετε βήχα).

6. Το ότι παίρνατε χάπια αντισύλληψης για πολύ καιρό θα καθυστερήσει την εγκυμοσύνη

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Στην πραγματικότητα, έρευνα δείχνει ότι πολλές γυναίκες μένουν έγκυοι μέσα μόλις σε λίγους μήνες από τη διακοπή των αντισυλληπτικών.

Πηγή: thebump.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved