H ανάπτυξη του μωρού μέσα στη μήτρα μέσα από εκπληκτικές φωτογραφίες

Φωτογραφίες του Lennart Nilsson που αποτυπώνουν το θαύμα της ζωής. 

Νίκη Παπανικολάου
H ανάπτυξη του μωρού μέσα στη μήτρα μέσα από εκπληκτικές φωτογραφίες
Instagram / lennartnilssonphotography

Τον Απρίλιο του 1965, το περιοδικό Life αποκάλυψε το « Fetus 18 Weeks», μια φωτογραφία του Σουηδού φωτορεπόρτερ Lennart Nilsson. Αυτή η εικόνα, που απεικονίζει ένα έμβρυο στον αμνιακό σάκο του, σηματοδότησε την αρχή της έρευνας του Nilsson για την προγεννητική ανάπτυξη.

Ο φωτογράφος συνεργάστηκε με τον καθηγητή Axel Ingelman-Sundberg και χρησιμοποίησε την καινοτόμο ενδοσκοπική τεχνολογία, με την οποία κατάφερε να απαθανατίσει πρωτοποριακές εικόνες αγέννητων παιδιών.

Σήμερα, το έργο του Nilsson εξακολουθεί να έχει απήχηση στο κοινό σε όλο τον κόσμο. Μέσα από τις φωτογραφίες απαθανάτισε το θαύμα της γέννησης.

Η Anne Fjellström, θετή κόρη του Nilsson, επιμελείται τον λογαριασμό lennartnilssonphotography στο Instagram που είναι αφιερωμένος στη διατήρηση της κληρονομιάς του φωτογράφου.

«Έχουμε τον λογαριασμό από το 2016. Ο Lennart Nilsson πέθανε τον Ιανουάριο του 2017. Προσπαθήσαμε να χρησιμοποιήσουμε το Facebook στην αρχή, αλλά ήταν πολύ πιο εύκολο να επικοινωνήσουμε χρησιμοποιώντας το Instagram . Ήταν ένα συμπλήρωμα της ιστοσελίδας μας με στόχο τη διάδοση του έργου της ζωής του Lennart Nilsson και τη διατήρηση του ενδιαφέροντος για τα φωτογραφικά του έργα. Θέλουμε οι εικόνες και οι ταινίες του να λειτουργήσουν ως πηγή γνώσης και έμπνευσης και να δώσουν στους ανθρώπους μεγαλύτερη κατανόηση του εαυτού τους και του τι είναι κοντά τους», ανέφερε στο boredpanda.com

Ποιο μήνυμα θέλει να μεταφέρει η Fjellström στους followers του λογαριασμού του φωτογράφου; « Το όραμά του. Για να γίνει ορατό το αόρατο. Και να επικοινωνήσει την επιστήμη στο κοινό. Είχε μεγάλη περιέργειεα και αυτή η περιέργεια ήταν που τον καθοδήγησε στη ζωή του. Και η αγάπη του για τη φωτογραφία...».

Δείτε δείγμα της μοναδικής δουλειάς του Lennart Nilsson:

#1

https://www.instagram.com/p/C4f6POqCMWY/

#2

https://www.instagram.com/p/C2KpzBWKyJF/

#3

https://www.instagram.com/p/C1b_LS6M792/

#4

https://www.instagram.com/p/C0jUOkMiBvY/

#5

https://www.instagram.com/p/Cw5KmdDse4B/

#6

https://www.instagram.com/p/Co46qX-MFt-/

#7

https://www.instagram.com/p/Cny7IpDsCv8/

#8

https://www.instagram.com/p/CmHhaTUstaw/
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved