Αποβολή: 3 κοινοί μύθοι και αλήθειες

Ίσως ο μεγαλύτερος μύθος είναι το «Έκανα κάτι λάθος». Δεν είναι ακριβώς έτσι...

Αποβολή: 3 κοινοί μύθοι και αλήθειες
Bigstock

Οι αποβολές είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο, αλλά σπάνια γίνεται λόγος για αυτές λόγω του στιγματισμού που φέρουν πολλές γυναίκες σχετικά με το γιατί συμβαίνουν. Μια αποβολή εξ’ ορισμού είναι μια μη βιώσιμη εγκυμοσύνη στη μήτρα και περίπου το 80% από αυτές συμβαίνουν στο πρώτο τρίμηνο .

Περίπου το 20% των επιβεβαιωμένων κυήσεων αποβάλλουν, κυρίως τους πρώτους μήνες. Η παρανόηση τροφοδοτεί μύθους για τις αποβολές. Παρακάτω επισημαίνονται ορισμένες παρανοήσεις.

Μύθος: «Έκανα κάτι λάθος »

Τα ζευγάρια μπορεί να κατηγορούν τον εαυτό τους για να εξηγήσουν μια απώλεια εγκυμοσύνης. Ωστόσο, οι αποβολές δεν συμβαίνουν λόγω συναισθηματικής ευαλωτότητας ή έλλειψης προγεννητικής βιταμίνης. Οι αποβολές συμβαίνουν συχνά νωρίς λόγω προβλημάτων χρωμοσωμάτων.

Το ανοσοποιητικό σύστημα μιας γυναίκας μπορεί να παίξει ρόλο στην αποβολή. Η θρομβοφιλία ή οι παθήσεις πήξης αίματος, οι ορμονικές ανισορροπίες και ο διαβήτης μπορούν να συμβάλουν στην απώλεια εγκυμοσύνης. Ο γιατρός σας μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο και την αντιμετώπιση αυτών των διαταραχών μέσω διαφόρων θεραπειών.

Ενώ κάποιοι πιστεύουν ότι το άγχος μπορεί να συμβάλει σε μια αποβολή, δεν έχει επιβεβαιωθεί, επιστημονικά, ακόμα κάτι τέτοιο.

Αναμφισβήτητα, είναι σημαντικό να αποφεύγετε το κάπνισμα, τη λήψη εξαρτησιογόνων ουσιών και το ποτό. Αυτές είναι, πραγματικά, συνήθειες οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε μια απώλεια.

Μύθος: «Δεν θα κάνω ποτέ μωρό »

Σύμφωνα με το ACOG (Το Αμερικανικό Κολλέγιο Μαιευτικής και Γυναικολογίας) οι γυναίκες έχουν 65% πιθανότητα να συλλάβουν και να πραγματοποιήσουν ολοκληρωμένη εγκυμοσύνη ακόμη και μετά από αποβολή.

Ο έλεγχος και η αξιολόγηση μπορούν να γίνουν, εφόσον ψάχνετε να βρείτε μια αιτία, εάν έχετε αρκετές αποβολές. Ακόμα κι αν δεν βρεθεί η αιτία, τα περισσότερα ζευγάρια συνεχίζουν τις προσπάθειες για μία επιτυχημένη εγκυμοσύνη.

Η απόφαση για το πότε θα προσπαθήσετε ξανά είναι προσωπική επιλογή και πρέπει να αποφασιστεί με τη βοήθεια του/ της γιατρού σας.. Τα καλά νέα είναι ότι μία μεμονωμένη αποβολή κατά το πρώτο τρίμηνο είναι συνήθως ένα κοινό γεγονός.

Μύθος: «Αποβολές συμβαίνουν σε όλες τις γυναίκες »

Μόνο το 10% των γυναικών κάτω των 35 ετών διατρέχουν κίνδυνο αποβολής και μόνο το 18% μεταξύ 35 και 39 ετών. Ενώ ο κίνδυνος αποβολής αυξάνεται όσο μεγαλώνετε, μπορείτε να τον μειώσετε διατηρώντας μια ισορροπημένη διατροφή και κάνοντας τακτική άσκηση.

Να είστε ευγενικές με τον εαυτό σας και τον σύντροφό σας καθώς διανύετε αυτό το ταξίδι και συχνά βοηθάει να μιλάτε με άλλους που έχουν περάσει από παρόμοιες καταστάσεις.

Πηγή: laurelfertility.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved