Οι συμβουλές των μαμάδων για άνετη εγκυμοσύνη στο τρίτο τρίμηνο

Τα μυστικά των μαμάδων για άνετη εγκυμοσύνη στο τρίτο τρίμηνο.

Άλκηστις Κοϊνάκη
Οι συμβουλές των μαμάδων για άνετη εγκυμοσύνη στο τρίτο τρίμηνο
Bigstock

Τα συνήθη προβλήματα στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης είναι τα προβλήματα ύπνου, οι καούρες και μία γενικότερη δυσφορία. Το BabyCenter ρώτησε μαμάδες πώς ανακουφίζονται από τις ενοχλήσεις του τρίτου τριμήνου και οι απαντήσεις τους ποίκιλαν ανάλογα με το τι δυσκόλεψε την κάθε μία περισσότερο.

Βρείτε τρόπο να ανακουφιστείτε από τον πόνο στην κοιλιά και την πλάτη

Το τρίτο τρίμηνο και ιδιαίτερα όσο πλησιάζετε στον τοκετό, μπορεί να νιώθετε το μωρό να πιέζει τα πλευρά και την πυελική χώρα κάνοντάς σας να νιώθετε άβολα ή ακόμα και πόνο. Τι συμβουλεύουν οι μαμάδες:

«Δώστε λίγο χώρο στο μωρό και cέχετε την πλάτη ίσια όταν κάθεστε ή περπατάτε και όχι με κλίση προς τα εμπρός».

«Όταν νιώθετε το μωρό να κουνιέται προσπαθήστε να μείνετε όσο το δυνατόν πιο χαλαρή. Εάν σφίγγεστε τη στιγμή εκείνη, μόνο χειρότερα μπορείτε να νιώσετε».

«Χρησιμοποιήστε ένα μπαλάκι του τένις για να ανακουφιστείτε από τον πόνο στην πλάτη. Βοηθάει επίσης να φοράτε καλά παπούτσια».

«Ο γιατρός μου μου συνέστησε να χρησιμοποιήσω μία ζώνη εγκυμοσύνης. Είναι μαλακή και ταυτόχρονα σταθερή και μπορώ να τη φοράω κάτω από τα ρούχα. Με βοηθήσω στον πόνο και να περπατάω λίγο πιο γρήγορα. Τη λάτρεψα».

«Δεν ήταν η κινητικότητα του μωρού που με έκανε να νιώθω άβολα. Ήταν το μέγεθός του. Έπρεπε συνέχεια να αλλάζω θέσεις για να ανακουφίζομαι κάπως».

Δοκιμάστε το μασάζ εγκυμοσύνης και τα ζεστά μπάνια

Το μπάνιο με ζεστό και όχι καυτό νερό μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να ανακουφιστείτε από τον πόνο στην πλάτη.

«Όταν το μωρό μου κουνιόταν πολύ, έτριβα την κοιλιά μου γιατί αυτό τότε το ηρεμούσε».

«Έκανα ένα ζεστό μπάνιο το βράδυ και μετά έβαζα τον σύντροφό μου να μου κάνει μασάζ».

«Ζητούσα από τον σύζυγό μου να μου κάνει μασάζ όσο βλέπαμε μαζί τηλεόραση.»

«Ένα ζεστό μπάνιο με το νερό να τρέψει στους ώμους του ήταν η πιο όμορφη αίσθηση».

1656124645224-663006254-masaz-stin-egkymosyni-1.jpg

Χρησιμοποιήστε ένα μαξιλάρι εγκυμοσύνης

«Δεν ξέρω τι θα έκαναν χωρίς το τεράστιο μαξιλάρι εγκυμοσύνης μου. Ειλικρινά δεν μπορώ να κοιμηθώ μαζί του.»

«Κοιμάμαι με ένα μικρό ταξιδιού αντί για εκείνα τα μεγάλα μαξιλάρια εγκυμοσύνης. Σου δίνει ένα μικρό boost στα σημεία που το θες χωρίς να ξεσκεπάζεσαι ή να πρέπει να κάνεις μεγάλες κινήσεις».

«Τα έπιπλα γραφείου δεν είναι κατασκευασμένα για τις έγκυες γυναίκες. Εάν έχετε δουλειά γραφείου χρησιμοποιήστε ένα μαξιλάρι για την καρέκλα σας που θα σας δώσει ενίσχυση στην πλάτη και θα σας βοηθήσει να έχετε τη σπονδυλική σας στήλη ίσια».

Βρείτε τις στάσεις ύπνου που βολεύουν εσάς

Καούρες, κράμπες στα πόδια, αϋπνία. Υπάρχουν πολλοί λόγου για τους οποίους πιθανά να νιώθετε άβολα στο κρεβάτι το βράδυ την περίοδο του τρίτου τριμήνου.

«Εάν δεν μπορείς να νιώσεις άνετα στο κρεβάτι σου, δοκίμασε μία διαφορετική στάση. Μπορεί επίσης, να σε βολεύει καλύτερα ο ύπνος στον καναπέ»

«Φροντίζω το σπίτι να έχει μία σταθερή και δροσερή θερμοκρασία και το βράδυ γιατί αλλιώς ιδρώνω».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved