Οι γυναίκες δεν έχουν τόσους οργασμούς όσο οι άνδρες, σύμφωνα με έρευνα

Ήρθε η ώρα να κλείσουμε το χάσμα στον οργασμό.

Οι γυναίκες δεν έχουν τόσους οργασμούς όσο οι άνδρες, σύμφωνα με έρευνα
Bigstock

Ενώ οι περισσότερες από εμάς έχουμε ακούσει για το χάσμα στις αμοιβές , υπάρχει ένα άλλο κενό για το οποίο ίσως δεν έχετε ακούσει: το χάσμα στον οργασμό.

Για να μην σκεφτεί κανείς ότι αυτό το πρόβλημα λύνεται μόνο του μετά το πανεπιστήμιο, η έρευνα βρίσκει επίσης ένα χάσμα οργασμού μεταξύ γυναικών και ανδρών σε μακροχρόνιες σχέσεις .

Μια μελέτη με άτομα που ήταν αρραβωνιασμένα, ζούσαν μαζί ή ήταν παντρεμένα διαπίστωσε ότι το 95% των ετεροφυλόφιλων ανδρών και το 65% των ετεροφυλόφιλων γυναικών συνήθως ή πάντα βιώνουν οργασμό κατά τη διάρκεια σεξουαλικών επαφών.

Επίτευξη ισότητας οργασμού

Ίσως αναρωτιέστε γιατί είναι σημαντικό να γεφυρώνετε το χάσμα του οργασμού. Η απάντηση έγκειται στο ότι όταν ο μισός πληθυσμός έχει σταθερά κάτι περισσότερο από τον άλλο, έχουμε συστημική ανισότητα. Είναι επίσης επειδή πίσω από τις στατιστικές κρύβονται αληθινοί άνθρωποι και πραγματικός πόνος .

Από την πιο φωτεινή πλευρά, αρκετές γυναίκες από τη στιγμή που αισθάνονται τη δύναμη να βιώσουν οργασμό, νιώθουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αποτελεσματικότητα σε όλους τους άλλους τομείς της ζωής τους. Και οι οργασμοί έχουν σαφή οφέλη για την υγεία , συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του στρες και της ενίσχυσης του ύπνου.

Γιατί οι άνδρες, λοιπόν, έχουν περισσότερες από αυτές τις ισχυρές σεξουαλικές κορυφώσεις; Κάποιοι λένε ότι συμβαίνει επειδή το σώμα των γυναικών είναι περίπλοκο, καθιστώντας τους οργασμούς άπιαστους.

Ωστόσο, δεδομένου ότι οι γυναίκες φτάνουν σε οργασμό εύκολα μόνες τους αυτό το επιχειρήμα δεν ευσταθεί.

Για να εξαλείψουμε το χάσμα του οργασμού, πρέπει να θεωρήσουμε εξίσου σημαντικές τόσο τη διέγερση της κλειτορίδας όσο και τη διείσδυση. Πρέπει να θεωρούμε και τα δύο ως σεξ.

4 συμβουλές για το πώς να έχετε περισσότερους οργασμούς

Μελέτες διαπιστώνουν ότι η εκμάθηση για την κλειτορίδα αυξάνει το ποσοστό οργασμού των γυναικών κατά τη διάρκεια του αυνανισμού, αλλά όχι κατά τη διάρκεια του σεξ.

Παρακάτω είναι μερικές συμβουλές που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις γυναίκες να αποκτήσουν οργασμό τόσο συχνά όσο και οι άνδρες και πώς να τις φέρουν υπνοδωμάτιο.

Επικοινωνήστε τις σεξουαλικές σας ανάγκες

Οι γυναίκες που γνωστοποιούν τις σεξουαλικές τους ανάγκες, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από μια σεξουαλική επαφή φτάνουν πιο συχνά σε οργασμό. Με άλλα λόγια, η σεξουαλική επικοινωνία είναι το θεμέλιο. Δοκιμάστε να ανοίξετε μια συζήτηση σήμερα.

Ενσωμάτωση λιπαντικών ή/και σεξουαλικών παιχνιδιών

Ενώ οι sex therapists συνιστούν τη χρήση δονητών και λιπαντικών, πολλές γυναίκες θεωρούν πως οι δονητές θα απευαισθητοποιήσουν την κλειτορίδα ή απειλούν τους συντρόφους.

Η αλήθεια είναι ότι πολλές γυναίκες χρειάζονται πρόσθετη λίπανση. Οι γυναίκες που χρησιμοποιούν δονητές έχουν πιο συχνούς οργασμούς . Πάρτε, λοιπόν, λιπαντικό και δονητή και πείτε στον σύντροφό σας ότι θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε στην επόμενη συνάντησή σας.

Επιβράδυνση του σεξ

Πολλές γυναίκες, ιδιαίτερα οι πολυάσχολες μαμάδες αντιμετωπίζουν το σεξ σαν μια αγγαρεία στη «λίστα» τους. Χρειάζεται χρόνος για να χτιστεί η διέγερση, ειδικά όταν είστε κουρασμένοι και αγχωμένοι. Πάρτε το χρόνο που χρειάζεστε!

Ενσυνείδητο σεξ

Οι γυναίκες τείνουν να αποσπώνται κατά τη διάρκεια του σεξ, σκέφτονται πώς είναι το σώμα τους ή ένα email που πρέπει να στείλουν. Το αντίδοτο σε αυτό είναι η ενσυνειδητότητα—μια πλήρης βύθιση στις αισθήσεις του σώματός του εκείνη την στιγμή.

Μια σημείωση

Οι φυλετικές ανισότητες μαστίζουν – από τις δουλειές του σπιτιού μέχρι την εργασιακή αμοιβή- . Η ανισότητα στον οργασμό , ωστόσο, είναι ένα χάσμα που μπορείτε να εργαστείτε για να το λύσετε με την ελπίδα να υπάρχει αίσιο τέλος στο μέλλον σας!

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved