Πόσο συχνό είναι το φαινόμενο της αποβολής

Μετά από 3 μήνες, ο κίνδυνος αποβολής μειώνεται σημαντικά.

Πόσο συχνό είναι το φαινόμενο της αποβολής
Bigstock

Ορισμένες έγκυες γυναίκες ανησυχούν για αποβολή κατά τα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης. Αυτό μπορεί να συμβεί καθώς γνωρίζουν κάποια γνωστή, φίλη ή και συγγενή που έχει βιώσει αυτή την εμπειρία ή επειδή έχει συμβεί σε εκείνες σε προηγούμενη κύηση.

Όλοι ελπίζουν σε μια υγιή εγκυμοσύνη και είναι φυσικό να ανησυχούν αν τα πράγματα πάνε «στραβά». Δυστυχώς, δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα που να εγγυάται ότι θα είναι επιτυχημένη . Αλλά υπάρχουν μερικές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να προσπαθήσετε να μειώσετε τον κίνδυνο.

Το φαινόμενο αποβολή

Πρώιμη αποβολή

Δυστυχώς, οι πρώιμες αποβολές είναι συχνές. Τους πρώτους 3 μήνες, 1 στις 4 γυναίκες θα αποβάλει. Μετά από 3 μήνες, ο κίνδυνος αποβολής μειώνεται σημαντικά.

Καθυστερημένη αποβολή

Μια όψιμη αποβολή (μετά από 3 μήνες αλλά πριν από τις 24 εβδομάδες) είναι λιγότερο συχνή. Αυτό συμβαίνει σε περίπου 1-2% των κυήσεων. Μετά τις 24 εβδομάδες, ο θάνατος ενός μωρού πριν ή κατά τη γέννηση ονομάζεται θνησιγένεια. Μάλιστα, το ποσοστό στην Αγγλία αγγίζει το 1 στις 200 γεννήσεις.

Αυτή η νομική διάκριση μεταξύ αποβολής και θνησιγένειας γίνεται με βάση το ότι το μωρό θεωρείται πως έχει καλές πιθανότητες να επιβιώσει εάν γεννηθεί ζωντανό στις 24 εβδομάδες.

Γνωρίζουμε ότι αυτή η ορολογία μπορεί να είναι δύσκολη για ορισμένους γονείς, αλλά απλά περιγράφει την απώλεια .

Έκτοπη κύηση

Η έκτοπη εγκυμοσύνη είναι μια εγκυμοσύνη που αναπτύσσεται έξω από τη μήτρα, συνήθως στη σάλπιγγα . Επηρεάζει περίπου 1 στις 90 εγκυμοσύνες. Δυστυχώς, μια έκτοπη κύηση δεν είναι δυνατόν να σωθεί.

Μοριακή κύηση

Μοριακή κύηση είναι όταν υπάρχει πρόβλημα με ένα γονιμοποιημένο ωάριο, που σημαίνει ότι ένα μωρό και ο πλακούντας δεν αναπτύσσονται όπως θα έπρεπε. Ο γενικός κίνδυνος μοριακής εγκυμοσύνης είναι περίπου 1 στους 600. Αυτό σημαίνει ότι είναι αρκετά σπάνιος. Δυστυχώς, μια μοριακή εγκυμοσύνη δεν θα μπορέσει να επιβιώσει. Μπορεί ακόμα να διακοπεί και από μόνη της.

Μπορείτε να κάνετε κάτι για να αποφύγετε την αποβολή;

Αποβολές πολύ σπάνια συμβαίνουν εξαιτίας κάτι που κάνατε ή δεν κάνατε. Δεν είναι δυνατό να διασφαλιστεί εξαρχής μια υγιή εγκυμοσύνη στο 100%. Παρόλα αυτά, για να μειώσετε τον κίδυνο επιπλοκών μπορείτε να:

  • Αποφύγετε το κάπνισμα
  • Τηρείτε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή
  • Διατηρείτε ένα υγιές βάρος κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης
  • Αποφύγετε την κατανάλωση αλκόολ
  • Περιορίσετε την πρόσληψη της καφεΐνης πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Θα αποβάλω ξανά;

Εάν είχατε ήδη μια αποβολή , μπορεί να ανησυχείτε ότι θα συμβεί ξανά σε άλλη εγκυμοσύνη. Προσπαθήστε να θυμάστε ότι οι περισσότερες γυναίκες έχουν μόνο μία αποβολή.

Περίπου 1 στις 100 γυναίκες βιώνουν επαναλαμβανόμενες αποβολές (3 ή περισσότερες στη σειρά). Αλλά ακόμα κι αν είχατε αρκετές αποβολές, είναι σημαντικό να ξέρετε πως ότι πολλές γυναίκες εξακολουθούν να έχουν μια επιτυχημένη εγκυμοσύνη.

Πηγή: tommys.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved