Προτάσεις δραστηριοτήτων για ένα δημιουργικό Σαββατοκύριακο

  • Κάντε χειροτεχνίες
  • Κάντε πειράματα
  • Ζωγραφίστε
  • Δείτε παιδικές ταινίες
  • Παίξτε επιτραπέζια
  • Διασκεδαστική αισθητηριακή δραστηριότητα για παιδιά
Προτάσεις δραστηριοτήτων για ένα δημιουργικό Σαββατοκύριακο

Η εβδομάδα που πέρασε ήταν ιδιαίτερη, με χιόνια, πολύ κρύο, τηλεκπαίδευση και αρκετές ώρες στο σπίτι. Έφτασε όμως στο τέλος της και όπως κάθε Παρασκευή, έτσι και σήμερα, έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω τις προτάσεις μας για διασκεδαστικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά.

Οι θερμοκρασίες είναι ακόμα χαμηλές, οπότε σας προτείνουμε να μείνετε στη ζεστασιά του σπιτιού και να κάνετε τα εξής:

Χειροτεχνίες

kataskeues zoakia xartina piatakia

Πηγή φωτογραφίας: easypeasyandfun.com

Χαρτιά, κόλλες, ψαλίδια και μαρκαδόρους σίγουρα έχετε και μπορείτε να τα αξιοποιήσετε για να φτιάξετε πολλές και ιδιαίτερες κατασκευές, από χιονονιφάδες (που είναι και επίκαιρες) μέχρι ζωάκια, φρούτα και λαχανικά.

Εάν έχετε και μερικά ακόμα υλικά όπως για παράδειγμα χάρτινα πιατάκια μπορείτε να φτιάξετε ακόμα πιο εντυπωσιακές κατασκευές. Δείτε εδώ.

Πειράματα

peirama me mpalonia kai pago

Πηγή φωτογραφίας: YouTube / The Dad Lab

Αρέσουν και στα δικά σας παιδιά τα πειράματα; Παίξτε τους επιστήμονες και δοκιμάστε εύκολα πειράματα στο σπίτι με απλά υλικά που ήδη έχετε. Μπορείτε για παράδειγμα να δοκιμάσετε το πείραμα με τα χρώματα ζαχαροπλαστικής και τον πάγο εδώ, ή το πείραμα για τη σημασία της στοματικής υγιεινής με τα αυγά και τα ροφήματα.

Ζωγραφίστε

xromoselides xeimoniatikes gia paidia 2

Για αυτό το διήμερο σας προτείνουμε να εκτυπώσετε επίκαιρες χρωμοσμελίδες με θέμα τον χειμώνα. Βρείτε τις όλες εδώ δωρεάν και εκτυπώστε αυτές που σας αρέσουν. Θα βρείτε διάφορα σχέδια όπως αξιολάτρευτα ζωάκια, χιονισμένα τοπία και χιονονιφάδες.

Δείτε ταινίες οικογενειακώς

xeimwniatikes tainies gia paidia

Χουχουλιάστε στον καναπέ, φτιάξτε ποπ κορν και ζεστή σοκολάτα και δείτε ταινίες με θέμα τον χειμώνα. Κάποιες, όπως το Frozen, πιθανά να τις έχετε δει ένα εκατομμύριο φορές, λόγω χιονιού όμως επιβάλετε να την δείτε ακόμα μία φορά. Το παιδί σας δεν νομίζουμε να σας φέρει αντίρρηση.

Παίξτε επιτραπέζια

drastiriotites savvatokuriako 281 2

Σίγουρα θα έχετε κάμποσα επιτραπέζια στο σπίτι για να παίξετε με τα παιδιά τώρα που έχετε λίγο χρόνο παραπάνω. Εάν δεν έχετε, μπορείτε πάντα να διασκεδάσετε με τα κλασικά παιχνίδια κρεμάλα, παντομίμα και «Όνομα, ζώο, πράγμα».

Διασκεδαστική αισθητηριακή δραστηριότητα για παιδιά

aisthitiriaki drastiriotita gia paidia

Το αισθητηριακό παιχνίδι περιλαμβάνει οποιαδήποτε δραστηριότητα διεγείρει τις αισθήσεις του παιδιού και έχει πολλά οφέλη για την ανάπτυξή του. Το παιδί μαθαίνει να αλληλοεπιδρά με το περιβάλλον του, να συγκεντρώνεται, να παρατηρεί και να σκέφτεται. Επίσης, οι αισθητηριακές δραστηριότητες είναι διασκεδαστικές και κινούν το ενδιαφέρον του παιδιού για μάθηση.

Υπάρχουν διάφορες αισθητηριακές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι και για αυτό το διήμερο σας προτείνουμε μία από τις πιο εύκολες. Δείτε την εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved