Χειμωνιάτικο πείραμα για παιδιά με μπαλόνια, πάγο και χρώμα ζαχαροπλαστικής

  • Πειράματα για παιδιά: Μία διασκεδαστική δραστηριότητα για το σπίτι
  • Εύκολο και εντυπωσιακό πείραμα με μπαλόνια, πάγο και χρώματα ζαχαροπλαστικής
Χειμωνιάτικο πείραμα για παιδιά με μπαλόνια, πάγο και χρώμα ζαχαροπλαστικής
YouTube / The Dad Lab

Ψάχνετε διασκεδαστικές δραστηριότητες για να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι; Δοκιμάστε τα πειράματα! Υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε με απλά υλικά που ήδη έχετε και εδώ στο Mothersblog.gr, σας έχουμε ήδη δόσει κάμποσες ιδέες.

Κάνοντας πειράματα τα παιδιά δεν περνούν μόνο τον χρόνο τους ευχάριστα, αλλά παράλληλα μαθαίνουν να παρτηρούν, να εξερευνούν, εξασκούν τις λεπτές κινητικές τους δεξιότητες και έρχονται σε επαφή με φαινόμενα φυσικής και χημείας.

Τις μέρες αυτές που τα κρούσματα κορονοϊού έχουν αυξηθεί δραμαμτικά και μία νέα κακοκαιρία είναι προ των πυλών, δραστηριότητες όπως αυτές είναι η καλύτερη λύση.

Εύκολο πείραμα με μπαλόνια, πάγο και χρώμα ζαχαροπλαστικής

Το πείραμα που θα δείτε παρακάτω έκανε ο Surgei, μπαμπάς δύο παιδιών και δημιουργός του YouTube καναλίου, The Dad Lab. Είναι αρκετά απλό και θα χρειαστείτε μόλις τέσσερα υλικά:

  • τρία μπαλόνια (ένα κόκκινο, ένα πράσινο και ένα μπλε)
  • νερό
  • αλάτι
  • χρώματα ζαχαροπλαστικής σε υγρή μοργή (κόκκινο, πράσινο και μπλε)

Η διαδικασία

Γεμίστε τα τρία μπαλόνια με νερό και δέστε τα στην άκρη. Βάλτε τα μπαλόνια στην κατάψυξη και αφήστε τα για μερικές ώρες μέχρι να παγώσει το νερό.

Στη συνέψεια τοποθτερήστε τα σε έναν δίσκο και κόψτε με ένα μαχαίρι ή ψαλίδι το μπαλόνι και αφαιρέστε τον πάγο από το εσωτερικό τους. Ρίξτε μπόλικο αλάτι πάνω τους και στη συνέχεια κάμποσες σταγόντες από το χρώμα ζαχαροπλαστικής (από ένα χρώμα σε κάθε κομμάτι πάγου). Τι παρατηρείτε;

Δείτε τη διαδικασία βήμα-βήμα και στο βίντεο που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved