Διασκεδαστική αισθητηριακή δραστηριότητα για παιδιά (vid)

  • Τι είναι το αισθητηριακό παιχνίδι;
  • Εύκολη δραστηριότητα για να εξασκήσουν τα παιδιά την όσφρησή τους
Διασκεδαστική αισθητηριακή δραστηριότητα για παιδιά (vid)

Το αισθητηριακό παιχνίδι περιλαμβάνει οποιαδήποτε δραστηριότητα διεγείρει τις αισθήσεις του παιδιού και έχει πολλά οφέλη για την ανάπτυξή του. Το παιδί μαθαίνει να αλληλοεπιδρά με το περιβάλλον του, να συγκεντρώνεται, να παρατηρεί και να σκέφτεται. Επίσης, οι αισθητηριακές δραστηριότητες είναι διασκεδαστικές και κινούν το ενδιαφέρον του παιδιού για μάθηση.

Υπάρχουν διάφορες αισθητηριακές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι και εμείς σήμερα θα σας δείξουμε μία από τις πιο εύκολες. Η αίσθηση η οποία εξασκείται μέσω αυτής είναι η όσφρηση.

Τι πρέπει να κάνετε;

Δέστε τα μάτια του παιδιού με ένα μαντήλι. Σε έναν δίσκο κόψτε διάφορα φρούτα, λαχανικά και άλλα τρόφιμα με σχετικά ευδιάκριτη μυρωδιά. Πλησιάστε ένα-ένα τα τρόφιμα στη μύτη του παιδιού και ζητήστε του να τα αναγνωρίσει. Μπορεί να σας ακούγεται αρκετά απλό, και πράγματι είναι, όμως ιδιαίτερα για τα παιδιά μικρότερης ηλικίας είναι ένα παιχνίδι πολύ διασκεδαστικό. Επίσης, τα παιδιά εκτός από το ότι μαθαίνουν καλύτερα τη λειτουργία της όσφρησης, μαθαίνουν περισσότερα για τα λαχανικά, τα φρούτα και άλλες τροφές.

Στο βίντεο που ακολουθεί, ο μπαμπάς και δημιουργός του καναλιού The Dad Lab στο YouTube, Surgei, δοκίμασε το συγκεκριμένο παιχνίδι με τον γιο του. Τα τρόφιμα που έδωσε στον μικρό Alex να μυρίσει ήταν η μπανάνα, το καρπούζι, το πορτοκάλι, η φράουλα, το λεμόνι, το ψωμί, η σοκολάτα και το σκόρδο. Το αγοράκι τα βρήκε όλα εκτός από το σκόρδο (παραδόξως!)

Δείτε το βίντεο παρακάτω.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved