Προτάσεις δραστηριοτήτων για ένα δημιουργικό Σαββατοκύριακο

  • Ζωγραφίστε δοκιμάζοντας νέα κόλπα
  • Κάντε πειράματα με μπαλόνια
  • Χειροτεχνίες για παιδιά: Φτιάξτε ζωάκια με χάρτινα πιάτα
  • Παιχνίδια με ζυμαρικά
  • Φτιάξτε σπιτική πίτσα
Προτάσεις δραστηριοτήτων για ένα δημιουργικό Σαββατοκύριακο

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» είναι προ των πυλών και οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες για το Σαββατοκύριακο. Μείνετε σπίτι και κάντε πειράματα, κατασκευές και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα με τα παιδιά.

Όπως κάθε Παρασκευή έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω τις προτάσεις μας για διασκεδαστικές και δημιουργικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε το επόμενο διήμερο. Ιδού!

Ζωγραφίστε δοκιμάζοντας νέα κόλπα

tips zografikis gia paidia

Ζωγραφίζοντας, τα παιδιά εκφράζουν τα συναισθήματα τους. Ακόμα και όταν οι ζωγραφιές τους δεν βγάζουν κανένα νόημα σε ενήλικα, η ζωγραφική τους δίνει τη δυνατότητα εκτόνωσης και έκφρασης. Επίσης, ανακαλύπτουν τη χαρά της δημιουργίας, μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τη φαντασία τους και εξασκούν τις λεπτές κινητικές τους δεξιότητες.

Κάντε τη ζωγραφική ακόμα πιο ενδιαφέρουσα μαθαίνοντας στα παιδιά tips που θα τα ενθουσιάσουν. Δείτε εδώ πώς θα σχεδιάσετε έναν τέλειο κύκλο χωρίς διαβήτη, αλλά και πώς θα φτιάξετε ζωάκια σε λίγα βήματα.

Κάντε πειράματα με μπαλόνια

peiramata gia paidia me mpalonia

Τα πειράματα είναι μία εκπαιδευτική δραστηριότητα που μπορεί να εμπλουτίσει τις γνώσεις του παιδιού και να το εξοικειώσει με έννοιες της φυσικής, της χημείας κ.α.. Και το καλύτερο; Μπορείτε να κάνετε κάμποσα στο σπίτι με απλά υλικά που ήδη έχετε.

Για αυτό το διήμερο σας προτείνουμε διασκεδαστικά πειράματα με μπαλόνι. Δείτε πώς θα τα κάνετε εδώ.

Χειροτεχνίες για παιδιά: Φτιάξτε ζωάκια με χάρτινα πιάτα

kataskeues zoakia xartina piatakia

Πηγή φωτογραφίας: easypeasyandfun.com

Τα περισσότερα παιδιά λατρεύουν τα ζώα και μπορείτε να ενισχύσετε την αγάπη και την εξοικείωσή τους με αυτά μέσα από εύκολες και ενδιαφέρουσες κατασκευές. Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε μαϊμουδάκια, γάτες και κουκουβάγιες με χάρτινα πιάτα και μερικά ακόμα υλικά.

Παιχνίδια με ζυμαρικά

kataskeui me plastelini kai zumarika

Πηγή φωτογραφίας: YouTube / What's Up Moms

Αξιοποιήστε τα ζυμαρικά που έχετε στο σπίτι και κάντε διασκεδαστικές δραστηριότητες με τα παιδιά. Μπορείτε μάλιστα να τα χρωματίσετε με χρώματα ζαχαροπλαστικής και ξύδι και έπειτα να τα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε ιδιαίτερα κολάζ, πύργους με πλαστελίνη και «συνταγές». Δείτε τις προτάσεις μας εδώ.

Φτιάξτε σπιτική πίτσα

pitsa paidi foto

Εάν μείνετε στο σπίτι το Σαββατοκύριακο διοργανώστε μία βραδιάς πίτσας και φτιάξτε σπιτική πίτσα παρέα με τα μικρά σας. Εκτός από ότι θα ανυπομονούν να τη φάνε, η Παρασκευή τ ης ζύμης, το ζύμωμα και το πλάσιμο είναι μια διαδικασία που θα τα ενθουσιάσει.

Από τις πιο εύκολες συνταγές είναι η παρακάτω για ζύμη χωρίς μαγιά.

Υλικά:

  • ¼ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κούπα νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ανακατέψτε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι μαζί σε ένα μπολ. Ρίξτε έπειτα το νερό και το ελαιόλαδο. Ζυμώστε καλά. Αν το μείγμα κολλάει αρκετά, προσθέστε λίγο ακόμη αλεύρι. Προσοχή μην σας βγει σφιχτή η ζύμη.

Ανοίξτε το φύλλο με τη βοήθεια ενός πλάστη, προσθέστε την σάλτσα ντομάτας, το τυρί κα ό,τι άλλα υλικά θέλετε. Ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσει.

imera pitsa mageireuoume paizontas
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved