#WinterMovies: Πέντε ταινίες που μπορείτε να δείτε με τα παιδιά τις μέρες αυτές

  • Φτιάξτε ποπ κορν και σοκολάτα, χουχουλιάστε στον καναπέ και δείτε ταινίες οικογενειακώς.
  • Πέντε χειμωνιάτικες ταινίες για μικρά και μεγάλα παιδιά.
#WinterMovies: Πέντε ταινίες που μπορείτε να δείτε με τα παιδιά τις μέρες αυτές

Καλό το παιχνίδι στο χιόνι, μετά το κρύο και τον χιονοπόλεμο, όμως, τίποτα δεν συγκρίνεται με την ζεστασιά του σπιτιού. Χουχουλιάστε στον καναπέ, πάρτε κουβέρτες, φτιάξτε ποπ κορν και ζεστή σοκολάτα και δείτε ταινίες οικογενειακώς. Τι σας προτείνουμε για τις μέρες αυτές; Μα φυσικά ταινίες με θέμα τον χειμώνα και τα χιόνια. Ιδού οι πέντε προτάσεις μας για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Happy Feet

Μία ταινία κινουμένων σχεδίων με πρωταγωνιστή έναν πιγκουίνο που χορεύει κλακέτες. Αυτό είναι που κάνει τον μικρό Mumble ξεχωριστό, μίας και όλοι οι υπόλοιποι πιγκουίνοι στην κοινότητά του ξέρουν μόνο να τραγουδούν. Το χαριτωμένο πιγκουινάκι αναγκάζεται να φύγει μακριά, περιπλανιέται στον κόσμο και ζει τρελές περιπέτειες στην προσπάθειά του να σώσει την φυλή του που απειλείται από τον αφανισμό των ψαριών.

Η ταινία κυκλοφόρησε το 2006 και έχει κερδίσει το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων.



Frozen (Ψυχρά και Ανάποδα)

Τι και αν την έχετε δει ένα εκατομμύριο φορές; Η ταινία αυτή είναι από τις αγαπημένες των παιδιών και μέρες σαν αυτές επιβάλλεται να την δείτε για ακόμη μία φορά.

Η υπόθεση λογικά σας είναι ήδη γνωστή. Η Έλσα μπορεί να παγώσει κάτι απλά αγγίζοντάς το. Η μαγική της αυτή ικανότητα είναι ευχή και κατάρα μαζί και λίγο μετά την ενηλικίωσή της, όταν στέφεται βασίλισσα της Αρεντέλλα, κατά λάθος παγώνει ολόκληρο το Βασίλειο και αποσύρεται απογοητευμένη στα βουνά. Η αδερφή της, Άννα, μαζί με τον Κρίστοφ, έναν πωλητή πάγου και τον αξιολάτρευτο χιονάνθρωπο Όλαφ αποφασίζουν να ψάξουν να την βρουν για να λύσουν τα μάγια.

Μία γλυκιά ταινία, γέλιο και πολλά μηνύματα για τη θέληση, την αγάπη και την πίστη στις ανθρώπινες σχέσεις. Αξίζει να αναφέρουμε ότι έχει αποσπάσει πολλλά βραβεία μεταξύ των οπίων και δύο Όσκαρ στις κατηγορίες «Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων» και «Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού» για το «Let it Go».



Ice Age (Η Εποχή των Παγετών)

Η πρώτη ταινία κυκλοφόρησε το 2002 και γνώρισε μεγάλη επιτυχία για αυτό και ακολούθησαν ακόμα τέσσερις με την τελευταία να έχει βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2016. Αξίζει να δείτε με τα παιδιά και τις πέντε, εάν όμως δεν το έχετε κάνει ξεκινήστε από την πρώτη.

Ήρωες είναι ο Μάνι, ένα μαλλιαρό μαμούθ και ο Σιντ, ένας γιγάντιος βραδύποδας, που στην πορεία της μετανάστευσής τους προς το νότο, βρίσκουν εγκαταλειμμένο ένα μωρό παιδί και αποφασίζουν να το επιστρέψουν στους γονείς του παρ' όλο που οι τελευταίοι είναι έτοιμοι να τους εξοντώσουν με τα όπλα τους. Στο δρόμο τους θα προστεθεί και ο Ντιέγκο, ένας κουτοπόνηρος τίγρης που βλέπει το μωρό ως μελλοντική τροφή. Ξεχωρίζει και ένα άλλο ζωάκι, ο μικρός σκίουρος Σκρατ, που προσπαθεί να μεταφέρει ένα βελανίδι (προκαλώντας από το ξεκίνημα κιόλας μια καταστροφική χιονοστιβάδα).



Το χρονικό της Νάρνια: Το λιοντάρι, η Μάγισσα και η Ντουλάπα

(κατάλληλο για παιδιά μεγαλύτερα των 8 ετών)

Θεωρείται μία από τις καλύτερες ταινίες μυθοπλασίας και όχι άδικα.

Η πλοκή βασίζεται στο κλασικό, ομώνυμο μυθιστόρημα του ΚΣ Λιούις του 1950 και μιλάει για τέσσερα παιδιά τον Πίτερ, την Σούζαν, τον Έντμουντ και τη Λούσι που λόγω των βομβαρδισμών του Λονδίνου κατά την διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου καταλήγουν στην εξοχή, όπου βρίσκουν μια ντουλάπα που τους οδηγεί στον φανταστικό κόσμο της Νάρνια . Στον κόσμο αυτόν συμμαχούν με το λιοντάρι Ασλάν εναντίον των δυνάμεων της Τζάντις, της Λευκής Μάγισσας.



Τα Χιόνια των Ιμαλαΐων

Όλοι οι γνωστοί ήρωες συναντιούνται στα χιόνια των Ιμαλαΐων: ο Ηρακλής με το φιλικό του σκυλί, ο Οδυσσέας με τη παρέα του και ο Βασιλιάς Δαβίδ. Τους περιμένουν πολλές νέες προκλήσεις και διάφορες περιπέτειες.

Η ταινία έχει ανέβει από το «Παιδικό Κανάλι» στο YouTube και μπορείτε να την δείτε όλη στο παρακάτω βίντεο.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved