Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Δραστηριότητες για παιδιά μέσα στο σπίτι (vids)

  • Κάντε πειράματα με πάγο
  • Φτιάξτε χιονονιφάδες με την μέθοδο οrigami
  • Μπείτε στην κουζίνα με τα παιδιά
  • Δείτε την ταινία Frozen για εκατομμυριοστή φορά
  • Παίξτε επιτραπέζια
  • Ζωγραφίστε το χιονισμένο τοπίο
  • Παίξτε με το χιόνι αλλά με προσοχή
Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Δραστηριότητες για παιδιά μέσα στο σπίτι (vids)

H κακοκαιρία «Ελπίδα» σαρώνει την Ελλάδα και από νωρίς το πρωί η χιονόπτωση ξεκίνησε και στην Αττική. Τα βόρεια προάστια έχουν ήδη καλυφθεί με χιόνι και τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ώρες. Οι ειδικοί συνιστούν να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις αυτό το διήμερο και τα σχολεία είναι κλειστά με τους μαθητές να κάνουν μάθημα μέσω Webex.

Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά όταν το μάθημα θα τελειώσει; Για αυτό είμαστε εδώ, για να σας δώσουμε ιδέες για δημιουργικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες!

Κάντε πειράματα με πάγο

Μίας και το χιόνι έχει την τιμητική του τις μέρες αυτές, είναι ευκαιρία να κάνετε πειράματα με πάγο και να μιλήσετε στα παιδιά για τις ιδιότητες του νερού. Πότε παγώνει το νερό; Πότε λιώνει πιο εύκολα ο πάγος; Αυτές είναι μόνες μερικές από τις ερωτήσεις που θα απαντήσετε κάνοντας τα παρακάτω πειράματα.



Φτιάξτε χιονονιφάδες από χαρτί

Τι θα λέγατε να φτιάξετε ιδιαίτερες χειροτεχνίες για να θυμάστε μέρες σαν κι αυτή; Μπορεί να συνηθίζουμε να φτιάχνουμε χιονονιφάδες με χαρτί, χαρτόνι και άλλα υλικά τα Χριστούγεννα, σήμερα όμως έχετε ακόμα μία αφορμή.

Κι επί τη ευκαιρία, μπορείτε να μάθετε και μερικά πράγματα για τις χιονονιφάδες:

Σύμφωνα με τον Κένεθ Λίμπρεχτ, φυσικό από το Πανεπιστήμιο Καλτέκ της Καλιφόρνια, το σχήμα της χιονονιφάδας καθορίζεται κυρίως από τη θερμοκρασία και την υγρασία και έτσι έχουμε τέσσερις βασικές κατηγορίες: την επίπεδη, την βελονοειδή, την κυλινδρική και την αστεροειδή χιονονιφάδα. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά παραπάνω σχήματα χιονονιφάδας, σίγουρα περισσότερα από 80.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι όσο κινείται ο κρύσταλλος της χιονονιφάδας το σχήμα του αλλάζει. Άρα το τελικό σχήμα του κρυστάλλου εξαρτάται από το μονοπάτι που ακολουθεί μέσα στα σύννεφα. Ποτέ δύο χιονονιφάδες δεν ακολουθούν ακριβώς την ίδια πορεία στο χώρο και έτσι καθεμία χιονονιφάδα είναι μοναδική.



Μπείτε στην κουζίνα με τα παιδιά

Μπείτε στην κουζίνα με τα παιδιά και φτιάξτε σνακ για να απολαύσετε στο σπίτι τις μέρες αυτές. Τι σας προτείνουμε εμείς; Καραμελένια ποπ κορν και σπιτική πίτσα.

Καραμελωμένα ποπ κορν



Εύκολη σπιτική πίτσα

Υλικά:

  • 140 γρ ( 1 φλιτζάνι) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 140 γρ. γιαούρτι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής εδώ.

Δείτε την ταινία Frozen για εκατομμυριοστή φορά

Το Frozen είναι από τις αγαπημένες ταινίες των παιδιών και δη των κοριτσιών. Μπορεί να την έχετε ήδη δει ένα εκατομμύριο φορές, μέρες σαν κι αυτές όμως επιβάλλεται να την δείτε ξανά.


https://www.instagram.com/p/CH0mTxSjuso/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Παίξτε επιτραπέζια

Σίγουρα θα έχετε κάποιο επιτραπέζιο στο σπίτι και τουλάχιστον το απόγευμα που θα είστε όλοι στο σπίτι, είναι ευκαιρία να παίξετε. Εάν δεν έχετε, μπορείτε πάντα να διασκεδάσετε με τα all-time-classic παιχνίδια κρεμάλα, παντομίμα και «Όνομα, ζώο, πράγμα».

Ζωγραφίστε το χιονισμένο τοπίο

Ζωγραφική με project λοιπόν. Ζητήστε από το μικρό σας να ζωγραφίσει ένα χιονισμένο τοπίο ή μία χιονονιφάδα. Γράψτε την ημερομηνία και κρεμάστε την ζωγραφιά στο παιδικό δωμάτιο.

Παίξτε με το χιόνι αλλά με προσοχή

Εάν το έχει στρώσει στην περιοχή που μένετε, δεν γίνεται να μην βγείτε και να μην παίξετε με το χιόνι έστω και λίγο. Χαρείτε μέρες σαν κι αυτές πάντα όμως με προσοχή για μικροατυχήματα, κρυολογήματα και κορονοϊό!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved