Προτάσεις δραστηριοτήτων για ένα δημιουργικό Σαββατοκύριακο

  • Διακοσμήστε το σπίτι για Χριστούγεννα
  • Φτιάξτε χριστουγεννιάτικες κατασκευές
  • Ζωγραφική με τα δάχτυλα: Ιδέες για όμορφες δημιουργίες
  • Φτιάξτε λαχταριστές συνταγές
Προτάσεις δραστηριοτήτων για ένα δημιουργικό Σαββατοκύριακο

Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της. Αξιοποιήστε το Σαββατοκύριακο για να ξεκουραστείτε, να χαλαρώσετε και να περάσετε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά. Όπως κάθε Παρασκευή, έτσι και σήμερα έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω τις προτάσεις μας για διασκεδαστικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε όλοι μαζί.

Μίας και η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα έχει ξεκινήσει, ιδού μερικές ιδεές για να μπείτε οικογενειακώς στο γιορτινό mood!

Διακοσμήστε όλο το σπίτι

diakosmisi trapezaki stolimoy xristougenna 2

Πηγή φωτογραφίας: Instagram / faithandfarmhouseblog

Τα Χριστούγεννα αγαπάμε τις υπερβολές. Ακόμα και εάν έχετε ήδη στολίσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο, τολμήστε φέτος -εάν δεν το κάνετε κάθε χρόνο- να διακοσμήσετε κάθε γωνιά του σπιτιού. Δείτε εδώ υπέροχες ιδέες για να στολίσετε την κουζίνα σας, εδώ προτάσεις διακόσμησης για το τραπεζάκι του σαλονιού και εδώ για το μπαλκόνι. Όσο περισσότερα φωτάκια, Άγιοι Βασίληδες, στολίδια και χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, τόσο πιο πολύ θα ενθουσιάζονται τα μικρά σας.

Φτιάξτε χιονανθρωπάκια με κάλτσες και ρύζι

xionanthropakia me ruzi 1

Πηγή φωτογραφίας: makelifelovely.com

Φτιάξτε μικρά χιονανθρωπάκια με υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι και διακοσμήστε τα στο παιδικό δωμάτιο, το σαλόνι, την κουζίνα. Μία εύκολη κατασκευή που μπορείτε να κάνετε μαζί με τα παιδιά. Δείτε βήμα-βήμα τη διαδικασία με φωτογραφίες εδώ.

Φτιάξτε ξωτικά των Χριστουγέννων με κουκουνάρια

ksotika xristougennwn kataskeui

Πηγή φωτογραφίας: liagriffith.com

Τα κουκουνάρια έχουν την τιμητική τους αυτήν την εποχή και συχνά χρησιμοποιούνται στη διακόσμηση του σπιτιού την περίοδο των Χριστουγέννων. Μπορείτε βέβαια να τα αξιοποιήσετε και για ευφάνταστες κατασκευές, όπως για να φτιάξετε τα χαριτωμένα ξωτικά των Χριστουγέννων που θα δείτε εδώ.

Φτιάξτε στολίδια origami

xristougenniatika stolidia origami

Τα χειροποίητα στολίδια είναι πάντα πιο όμορφα και κάνουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο ακόμα πιο ξεχωριστό. Δείτε εδώ, πώς θα φτιάξετε αυτοσχέδια στολίδια για το δέντρο σας και όχι μόνο, από χαρτί με τη μέθοδο origami.

DIY στολίδια Άι-Βασίληδες με κουκουνάρια

stolidia ai vasilides koukounari

Πηγή φωτογραφίας: bowdabra.com

Εκτός από στολίδια origami μπορείτε να φτιάξετε και πρωτότυπα στολίδια Άη-Βασίληδες με κουκουνάρια και μερικά ακόμα υλικά. Δείτε πώς εδώ.

Ζωγραφίστε με τα δάχτυλα

paidia agapimeno xrwma 1

Πηγή φωτογραφίας: unsplash.com / Phil Hearing

Τα παιδιά λατρεύουν τη ζωγραφική και ένας τρόπος για να φτιάξουν τις δημιουργίες τους είναι ζωγραφίζοντας με τα δάχτυλα. Τα οφέλη για τα παιδιά από αυτήν την ενασχόληση είναι πολλά όπως και οι ζωγραφικές που μπορούν να φτιάξουν. Δείτε ιδέες εδώ.

Φτιάξτε χριστουγεννιάτικες λιχουδιές

Η μαγειρική είναι μία ακόμα δημιουργική και πολύ ενδιαφέρουσα δραστηριότητα για τα παιδιά. Μπείτε στο χριστουγεννιάτικο κλίμα φτιάχνοντας λιχουδιές εμπνευσμένες από τα Χριστούγεννα. Δείτε εδώ όχι μία, ούτε δύο αλλά 24 διαφορετικές προτάσεις.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved