Προτάσεις δραστηριοτήτων για ένα δημιουργικό Σαββατοκύριακο

  • Φτιάξτε κατασκευές με μανταλάκια
  • Κάντε το χειμωνιάτικο πείραμα με μπαλόνια πάγο και χρώματα ζαχαροπλαστικής
  • Μαγειρέψτε παρέα
  • Διασκεδαστικές μαθηματικές δραστηριότητες για παιδιά προσχολικής ηλικίας
  • Βόλτα στον Εθνικό Κήπο
Προτάσεις δραστηριοτήτων για ένα δημιουργικό Σαββατοκύριακο

Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της και πιστοί στο εβδομαδιαίο μας ραντεβού και αυτήν την Παρασκευή, εχουμε συγκεντρώσει παρακάτω τις προτάσεις μας για χειροτεχνίες, πειράματα και άλλα τόσα που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά το επόμενο διήμερο.

Τα παιδιά έχουν επιστρέψει στα θρανία και μετά από μία εβδομάδα προσαρμογής μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, χρειάζονται λίγη χαλάρωση και διασκέδαση.

Κατασκευές με μανταλάκια

mantalakia xeirotexnies 2

Φτιάξτε βατρταχάκια, κοτοπουλάκια που βγαίνουν από το αυγό, πουλιά και κροκοδειλάκια χρησιμοποιώντας μανταλάκια και λίγα ακόμα υλικά που έχετε στο σπίτι. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και το μόνο το οποίο αυξάνει ελαφρώς τον βαθμό δυσκολίας είναι ότι κάποια σχέδια που θα χρειαστειτε να κόψετε στο χαρτόνι, θα πρέπει να τα σχεδιάσετε εσείς.

Θα χρειαστείτε:

  • χαρτόνι σε διάφορα χρώματα (πράσινο, κόκκινο, κίτρινο, πορτοκαλί, μωβ)
  • μανταλάκια
  • κόλλα υγρή
  • αυτοκόλλητα ματάκια
  • μαύρο μαρκαδόρο
  • ψαλίδι

Δείτε πώς θα τα φτιάξετε εδώ.

Χειμωνιάτικο πείραμα με μπαλόνια πάγο και χρώματα ζαχαροπλαστικής

peirama me mpalonia kai pago

Κάνοντας πειράματα τα παιδιά δεν περνούν μόνο τον χρόνο τους ευχάριστα, αλλά παράλληλα μαθαίνουν να παρτηρούν, να εξερευνούν, εξασκούν τις λεπτές κινητικές τους δεξιότητες και έρχονται σε επαφή με φαινόμενα φυσικής και χημείας.

Το πείραμα που σας προτείνουμε σήμερα έκανε ο Surgei, μπαμπάς δύο παιδιών και δημιουργός του YouTube καναλίου, The Dad Lab. Είναι αρκετά απλό και θα χρειαστείτε μόλις τέσσερα υλικά:

  • τρία μπαλόνια (ένα κόκκινο, ένα πράσινο και ένα μπλε)
  • νερό
  • αλάτι
  • χρώματα ζαχαροπλαστικής σε υγρή μοργή (κόκκινο, πράσινο και μπλε)

Δείτε τι πρέπει να κάνετε εδώ.

Μαγειρέψτε παρέα

spitika kritsinia

Η μαγειρική είναι από τις δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε μαζί με τα παιδιά και να περάσετε τον χρονο σας διασκεδάζοντας και δημιουργώντας. Τα παιδιά λατρεύουν να παίζουν με κατσαρολικά, να αναμειγνύουν υλικά και να δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στην κουζίνα. Όταν δε η συνταγή απαιτεί την παρασκευή ζυμαριού, είναι η καλύτερή τους. Η ζύμη στα μάτια τους είναι πλαστελίνη με την οποία μπορούν να φτιάξουν κάθε λογής σχέδια πριν τα ψήσουν.

Αυτο το Σαββατοκύριακο φτιάξτε εύκολα σπιτικά κριτσίνια σκέτα, με τυρί, σουσάμι ή ό,τι άλλο εσείς θέλετε. Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής εδώ.

Μαθηματικές δραστηριότητες για παιδιά προσχολικής ηλικίας

paidi arithmitiki

Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας χρησιμοποιούν την μαθηματική σκέψη πολύ συχνά στην καθημερινότητά τους και οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να την ενισχύσετε.

Δείτε εδώ πέντε διασκεδαστικά παιχνίδια που θα βοηθήσουν το παιδί να εξοικειωθεί με την αριθμητική. Θα χρειαστείτε υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι όπως χαρτόνια, χάρτινα ποτηράκια, ψαλίδι, μαρκαδόρους και χαρτιά.

Βόλτα στον Εθνικό Κήπο

ethnikos kipos 3

Είναι καταπράσινος, βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνα, ωστόσο πολλοί δεν τον έχουν επισκεφτεί ακόμα. Καιρού επιτρέποντος, μπορείτε να τον επισκεφτείτε αυτό το Σαββατοκύριακο και να θαυμάσετε εκατοντάδες είδη δέντρων, θάμνων και άλλων φυτών, πολλά είδη πουλιών, λίμνες, διάφορα κτίσματα (Παιδική Βιβλιοθήκη, Κτίριο Βοτανολογικής Συλλογής, παραδοσιακό καφενεδάκι) και αρχαιολογικά κατάλοιπα (μωσαϊκό ρωμαϊκής έπαυλης, διάσπαρτα μαρμάρινα αρχιτεκτονικά μέλη). Επίσης τα παιδιά μπορούν να παίξουν, να κάνουν ποδήλατο και να εκτονωθούν στην παιδική χαρά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved