Πώς να κόψετε τα νύχια του μωρού σας

Πολλά νεογέννητα μωρά γρατζουνιούνται στον ύπνο τους από τα νυχάκια τους. Για αυτόν ακριβώς το λόγο πρέπει να τους τα κόβουμε συχνά και πάντα πολύ προσεκτικά για να μην τα τραυματίσουμε.

Πώς να κόψετε τα νύχια του μωρού σας

Όπως και το υπόλοιπο σώμα του μωρού σας, τα νύχια του μεγαλώνουν πριν γεννηθεί. Οπότε μπορεί κάλλιστα να είναι έτοιμο για «μανικιούρ» ήδη από την πρώτη εβδομάδα της ζωής του.

Το να κρατάτε ένα ψαλίδι οπουδήποτε κοντά στα μικροσκοπικά δάχτυλα του μικρού σας μπορεί να είναι τρομακτικό, αλλά είναι απαραίτητο.

Αυτά τα νύχια μπορεί να είναι πιο μαλακά και πιο εύκαμπτα από τα δικά σας, αλλά μπορεί επίσης να είναι αρκετά αιχμηρά ώστε το μωρό σας να σας γρατζουνήσει, ειδικά γύρω από το πρόσωπο.

Οπότε πάρτε τα μέτρα σας, κόβοντας τα νύχια του.

Τα μικρόβια έχουν την τάση να φωλιάζουν ανάμεσα στα νυχάκια και το δέρμα. Αν το μωρό βάζει τα δάχτυλά του στο στόμα ή στη μύτη μπορεί να πάθει στοματίτιδα ή ρινίτιδα.

Γι' αυτό τον λόγο από τις πρώτες κι όλας μέρες της επιστροφής στο σπίτι μετά τον τοκετό αρχίζουμε την περιποίηση. Τις πρώτες εβδομάδες τα νυχάκια είναι μαλακά αλλά ικανά να δημιουργήσουν πρόβλημα.

Πώς να ηρεμήσετε ένα νεογέννητο κατά τη φροντίδα των νυχιών του;

nuxia mwro

Κόψτε του τα νύχια μετά το τάισμα ή το μπάνιο ή ακόμα και μετά τον ύπνο

Επιλέξτε τη στιγμή που το μικρό σας θα είναι πολύ απασχολημένο με το να είναι χαρούμενο και ικανοποιημένο για να ασχολείται με το τι συμβαίνει στα δάχτυλα και τα νύχια του.

Βρείτε τη σωστή θέση

Εάν αισθάνεστε άνετα, τότε υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα το μωρό σας να είναι και αυτό άνετα. Δοκιμάστε να βάλετε το μωρό σας στην αγκαλιά σας, να χαλαρώσετε μαζί του, και να περιμένετε μέχρι το μωρό σας να αποκοιμηθεί.

Αποσπάστε την προσοχή του μικρού σας

Πάρτε μια κουδουνίστρα, βάλτε του μουσική, τραγουδήστε του, κάντε του αστείες γκριμάτσες!

Κρατήστε τους το χέρι

Κρατήστε σταθερά αλλά απαλά το χέρι του νεογέννητου σας και χρησιμοποιήστε το ελεύθερο χέρι σας για να κάνετε το κόψιμο.

Με πληροφορίες από: mom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved