Τα δόντια του μωρού: Πότε πρέπει να ξεκινήσετε να τα βουρτσίζετε;

  • Πότε να ξεκινήσετε να βουρτσίζετε τα δόντια του μωρού;
  • Τι θα χρειαστείτε για τη φροντίδα των δοντιών και των ούλων;
  • Πώς να βουρτσίσετε τα δόντια του μωρού - Η διαδικασία βήμα-βήμα
Τα δόντια του μωρού: Πότε πρέπει να ξεκινήσετε να τα βουρτσίζετε;

Το βούρτσισμα των δοντιών του μωρού είναι σημαντικό για την συνολική του υγεία. Υιοθετώντας μία καλή ρουτίνα βουρτσίσματος, το παιδί αποκτά σωστές συνήθειες υγιεινής από την μικρή του ηλικία και διατηρεί τα δόντια και τα ούλα του υγιή.

Πότε να ξεκινήσετε να βουρτσίζετε τα δόντια του μωρού;

Η σωστή στιγμή σύμφωνα με τους ειδικούς είναι όταν την εμφάνισή του κάνει το πρώτο δόντι του μωρού περίπου στην ηλικία των έξι μηνών. Σύμφωνα με το CDC, ωστόσο, περίπου το 80% των παιδιών στην Αμερική ξεκινούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους καθυστερημένα. Επίσης, είναι σημαντικό οι γονείς να γνωρίζουν ότι η φροντίδα της στοματικής κοιλότητας πρέπει να ξεκινάει πριν ακόμα το παιδί βγάλει το πρώτο του δόντι με το συστηματικό καθάρισμα των ούλων.

Τι θα χρειαστείτε για τη φροντίδα των δοντιών και των ούλων του μωρού;

Γάζα ή ένα μαλακό, καθαρό ύφασμα

Καθαρίστε τα ούλα του μωρού μετά από κάθε τάισμα, ακόμα και λίγες μέρες μετά τη γέννα, χρησιμοποιώντας ένα μικρό κομμάτι γάζα ή ένα κομμάτι μαλακό και καθαρό ύφασμα.

Η κατάλληλη οδοντόβουρτσα

Μόλις το παιδί βγάλει το πρώτο του δόντι, ξεκινάει και το βούρτσισμα. Στο στάδιο αυτό είναι πιο βολικό να χρησιμοποιήσετε μία οδοντόβουρτσα σιλικόνης που εφαρμόζει στο δάχτυλο, έτσι ώστε να έχετε μεγαλύτερο έλεγχο των κινήσεών σας και της διαδικασίας.

Όταν το μωρό μεγαλώσει λίγο μπορείτε να επιλέξετε μία βρεφική οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες. Σημαντικό είναι επίσης να αντικαθιστάτε την οδοντόβουρτσα του μωρού με μία καινούρια κάθε τρεις μήνες και αν παρατηρήσετε ότι οι τρίχες αρχίζουν να φθείρονται, ακόμα νωρίτερα.

Οδοντόκρεμα

Χρησιμοποιήστε περιορισμένη ποσότητα οδοντόκρεμας καθώς τα παιδιά έχουν την τάση να την καταπίνουν. Η Αμερικανική Οδοντιατρική Εταιρεία συνιστά η ποσότητα της οδοντόκρεμας να είναι όσο ένας κόκκος ρυζιού στα παιδιά έως τριών ετών, και σε μέγεθος μπιζελιού στα παιδιά από την ηλικία των τριών μέχρι τα έξι.

Οι γονείς συνεχίζουν να βουρτσίζουν οι ίδιοι τα δόντια των παιδιών του ή να τα επιβλέπουν στην όλη διαδικασία μέχρι και την ηλικία των έξι με επτά ετών.

mwro vourtsisma dontivn 2

Πώς να βουρτσίσετε τα δόντια του μωρού

Παρακάτω τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε:

  • Βήμα #1: Τοποθετήστε το μωρό στην αγκαλιά σας με το κεφάλι του να στηρίζει το στήθος σας
  • Βήμα #2: Βάλτε μία μικρή ποσότητα στην οδοντόβουρτσα και ξεκινήστε το βούρτσισμα με απαλές και κυκλικές κινήσεις. Αφιερώστε χρόνο ώστε να βεβαιωθείτε ότι θα έχετε καλύψει την κάθε επιφάνεια.
  • Βήμα #3: Αφού τελειώσετε με τα δόντια και τα ούλα, καθαρίστε και τη γλώσσα του.
  • Βήμα #4: Πάρτε μία υγρή πετσέτα και σκουπίστε τον αφρό της οδοντόκρεμας που έχει μείνει.
  • Βήμα #5: Εάν το μωρό είναι μεγαλύτερης ηλικίας μπορείτε να ντο παρακινήσετε να φτύσει και μόνο το την οδοντόκρεμα που έχει μείνει στο στόμα.

Με πληροφορίες από momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved