Γιατί είναι σημαντικό να μάθουν τα παιδιά να περιποιούνται την επιδερμίδα τους

  • Γιατί είναι σημαντική περιποίηση της επιδερμίδας των παιδιών
  • Ρουτίνα περιποίησης δέρματος αγοριού και κοριτσιού
  • Εφηβεία και περιποίηση επιδερμίδας
  • Αντηλιακό
Γιατί είναι σημαντικό να μάθουν τα παιδιά να περιποιούνται την επιδερμίδα τους

Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν και το σώμα τους αρχίζει να αλλάζει, το γρήγορο πλύσιμο του προσώπου δεν αρκεί για να διατηρήσει το δέρμα τους ενυδατωμένο.

Γι΄αυτό είναι σημαντικό να ξεκινήσετε μια ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας τους, απλή, την οποία μπορούν να ακολουθήσουν τα παιδιά σχολικής ηλικίας.

Γιατί είναι σημαντική περιποίηση της επιδερμίδας των παιδιών

Οι γονείς γνωρίζουν ότι στην εφηβεία το παιδί θα εμφανίσει σπυράκια, μαύρα στίγματα και ξηροδερμία. Δεν σκέφτονται όμως ότι τα μικρότερα παιδιά χρειάζεται να κάνουν περισσότερα από το να πλένουν το πρόσωπό τους με νερό ή ένα μη λειαντικό σαπούνι . 'Οταν αρχίζουν τα πρώτα προβλήματα ακμής ( και όχι μόνο) είναι ήδη πολύ αργά. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η περιποίηση της επιδερμίδας πρέπει να αρχίσει όταν τα παιδιά είναι στο δημοτικό σχολείο.

Σύμφωνα με την Essential Wholesale & Labs, μια καλή στιγμή για να ξεκινήσετε τη ρουτίνα περιποίησης δέρματος με τα παιδιά είναι στην ηλικία μεταξύ 6 – 9 ετών. Αυτό τα βοηθά να αποκτήσουν τη συνήθεια να πλένονται μία ή δύο φορές την ημέρα ανάλογα με το επίπεδο δραστηριότητάς τους. Μια συνήθεια που θα είναι πιο εύκολο να την ακολουθήσουν στην εφηβεία.

peripioisi epidermidas paidiou1

Ρουτίνα περιποίησης δέρματος αγοριού και κοριτσιού

Όταν εισάγετε μια ρουτίνα περιποίησης επιδερμίδας στα μικρά παιδιά, είναι καλύτερο να την κρατάτε απλή. Άλλωστε, ο στόχος είναι να μάθουν να πλένονται σωστά.Σύμφωνα με την Very Well Health , ένα απαλό καθαριστικό με αφρό είναι ό,τι χρειάζεται για παιδιά σχολικής ηλικίας έως και μικρά παιδιά. Επίσης, μπορεί να χρειαστεί μια ελαφριά ενυδατική κρέμα εάν το δέρμα είναι πιο ξηρό λόγω των καιρικών συνθηκών ή εάν το καθαριστικό, ανεξάρτητα από το πόσο απαλό είναι, στεγνώνει το δέρμα.

Για να διασφαλίσετε ότι τα παιδιά δεν ξεχνούν να πλένουν το πρόσωπό τους με αρκετή συχνότητα για να διατηρούν το δέρμα τους καθαρό από μαύρα στίγματα, τοποθετείστε το καθαριστικό σε ένα μέρος όπου μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ( δίπλα στο νιπτήρα, κοντά στην οδοντίβουρτσα).

Επαναξιολογήστε τη ρουτίνα περιποίησης δέρματος μετά την εφηβεία , κατόπιν συνεννόησης με τον δερματολόγο.

peripioisi epidermidas paidiou3

Εφηβεία και περιποίηση επιδερμίδας

Η εφηβεία μπορεί να αλλάξει εντελώς τη σύνθεση του δέρματος. Εξαιτίας αυτού, η ρουτίνα περιποίησης του δέρματος θα πρέπει να εξελιχθεί.

Σύμφωνα με το Well + Good , καθώς οι έφηβοι μεγαλώνουν, η φροντίδα της επιδερμίδας τους πρέπει να εμπλουτιστεί.

Μαζί με το απαλό καθαριστικό και την ενυδατική κρέμα είναι καιρός να προσθέσετε έναν ορό για να καταπολεμήσετε τους περιβαλλοντικούς παράγοντες που μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα του δέρματος. Ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για να το κάνετε αυτό είναι με έναν ορό βιταμίνης C.

Για τα ενοχλητικά σπυράκια ή ακόμα και την ακμή που μπορεί να εμφανιστούν, η ρετινόλη θα βοηθήσει σημαντικά, σύμφωνα με το Well + Good . Μια μικρή μόνο εφαρμογή στο σημείο της έξαρσης θα επαναφέρει το δέρμα στην πρότερη κατάσταση, διατηρώντας το καθαρό.

Αντηλιακό

Ανεξάρτητα από το αν έξω έχει ήλιο ή συννεφιά, το αντηλιακό πρέπει πάντα να συμπεριλαμβάνεται στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό θα βοηθήσει στην προστασία του δέρματος από τις ακτίνες UVA και UVB, θα αποτρέψει την καταστροφή των κυττάρων και την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved