Μπορούν τα μωρά να γεννηθούν με μακριά νύχια;

Χρειάζονται κόψιμο τα βρεφικά νυχάκια;

Μπορούν τα μωρά να γεννηθούν με μακριά νύχια;

Το μωρό σας μπορεί να γεννηθεί με μακριά νύχια και ίσως χρειαστεί να τα κόψετε αμέσως μετά τη γέννηση για να μην τραυματιστεί στο πρόσωπο.

Τα νύχια των βρεφών, μεγαλώνουν εκπληκτικά γρήγορα, γι΄αυτό θα πρέπει συχνά να τα κόβετε, ώστε να αποφύγετε όχι μόνο τον δικό του τραυματισμό αλλά και τον δικό σας. Επίσης τα πιο μακριά νύχια, μπορούν να «φιλοξενήσουν» περισσότερη βρωμιά και βακτήρια συμβάλλοντας έτσι δυνητικά στην πιθανότητα εμφάνισης μιας μόλυνσης.

Τα νύχια των μωρών είναι αιχμηρά

Τα νεογέννητα μωρά τείνουν να έχουν μαλακά, εύκαμπτα νύχια που μεγαλώνουν εκπληκτικά γρήγορα και μπορεί να γίνουν αρκετά κοφτερά. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν εύκολα να γρατζουνιστούν μόνα τους οπότε θα πρέπει να διατηρείτε τα νύχια του μωρού σας καθαρά και κοντά.

nuxia mwro

Πώς να τα κόψετε

Για να κόψετε τα νύχια του μωρού χρησιμοποιείστε το ειδικό ψαλιδάκι νυχιών με στρογγυλεμένες άκρες. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μαλακή χάρτινη λίμα ή βρεφικό νυχοκόπτη αν δεν σας βολεύει το ψαλιδάκι.

Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή καθώς μπορεί να τραυματίσετε το μωρό. Η καλύτερη ώρα είναι όταν κοιμάται καθώς είναι ήρεμο. Θα πρέπει επίσης να έχετε καλό φωτισμό ώστε να βλέπετε τι κάνετε. Προσοχή, ποτέ μην κόβετε τα νύχια σύρριζα. Αφήνετε ένα περιθώριο 1-2 χιλιοστά, διαφορετικά υπάρχει πιθανότητα να πληγώσετε το ευαίσθητο δερματάκι του.

Εάν τραυματίσετε το δέρμα του μωρού κατά λάθος, πιέστε το σημείο ( ή την πληγή) με αποστειρωμένη γάζα. Εάν το δέρμα κατά μήκος του νυχιού του μωρού κοκκινίσει, σκληρύνει ή παρουσιάσει φλεγμονή, επικοινωνήστε με τον παιδίατρό σας.



Κάθε πότε πρέπει να κόβετε τα νύχια του μωρού σας;

Τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Αν δεν μεγαλώνουν γρήγορα, δύο φορές τον μήνα είναι αρκετές.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved