To tip της μαμάς: 4 συμβουλές για πιο απαλές και «αφράτες» πετσέτες

Τα απλά μυστικά για να διατηρείτε τις πετσέτες σας μαλακές. 

To tip της μαμάς: 4 συμβουλές για πιο απαλές και «αφράτες» πετσέτες
Bigstock

Οι πετσέτες πιο εύκολα γίνονται σκληρές παρά απαλές. Η επικεφαλής της αποθήκης του ξενοδοχείου Hilton στο Λονδίνο Katarzyna Kurylek, γνωστή και ως «Head of laundry», αποκαλύπτει τις κορυφαίες συμβουλές της.

1. Τινάξτε τις πετσέτες

Πριν βάλετε τις πετσέτες στον κάδο του πλυντηρίου τινάξτε τες καλά. Σύμφωνα με την Kurylek αυτή η κίνηση «ανοίγει ελαφρώς τις ίνες και επιτρέπει στο απορρυπαντικό να δράσει καλύτερα.»

2. Μην το παρακάνετε με το απορρυπαντικό ή το μαλακτικό

Μπορεί να είναι δελεαστικό να βάλετε περισσότερο μαλακτικό στις τραχιές πετσέτες, αλλά η υπερβολική ποσότητα μπορεί στην πραγματικότητα να επιδεινώσει την κατάσταση.

Σύμφωνα με την Katarzyna Kurylek, ενώ το μαλακτικό ενισχύει την απαλότητα και την μυρωδιά της φρεσκάδας, η υπερβολική χρήση του μπορεί να λιπάνει τις ίνες της πετσέτας και να τις κάνει να χάσουν την απορροφητικότητά τους.

«Πάντα βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ακριβώς την ακριβή ποσότητα μαλακτικού», συνιστά.

3. Μην χρησιμοποιείτε συνέχεια το στεγνωτήριο

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, «όποτε είναι δυνατόν, δοκιμάστε να στεγνώσετε τις πετσέτες στον καθαρό αέρα πριν τις ρίξετε στο στεγνωτήριο. Αυτό θα τις βοηθήσει να αφρατέψουν», συμβουλεύει η Katarzyna.

Καταλήγει λέγοντας: «Αν τις στεγνώνετε ολοκληρωτικά στο στεγνωτήριο, αποφύγετε να τις βάλετε στον πολύ ζεστό κύκλο στεγνώματος, διαφορετικά θαμπώνουν.»

4. Χρησιμοποιήστε μπαλάκια τένις

Η τελευταία συμβουλή της ειδικού είναι εκπληκτική!

«Προσθέστε ένα ή δύο μπαλάκια τένις στο στεγνωτήριο», συμβουλεύει, «Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αφρατέψουν.»

Πηγή: goodhousekeeping.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved