Το tip της μαμάς: Τι πρέπει να γνωρίζετε αν πλένετε μαζί σεντόνια και πετσέτες

Πρέπει να πλένονται μαζί τα σεντόνια με τις πετσέτες; 

Το tip της μαμάς: Τι πρέπει να γνωρίζετε αν πλένετε μαζί σεντόνια και πετσέτες
Bigstock

Αν συνηθίζετε να πλένετε μαζί τα σεντόνια με τις πετσέτες εύλογα θα αναρωτιέστε «γιατί, όχι;».

Εφόσον δεν αναμιγνύετε ανοιχτόχρωμα με σκούρα και η επιλογή της πλύσης είναι η ενδεδειγμένη, δεν υπάρχει φαινομενικά κάποιο λάθος.

Πλένονται μαζί τα σεντόνια και οι πετσέτες;

Τεχνικά, ναι, πλένονται αλλά ιδανικά θα πρέπει να βάζετε ξεχωριστή πλύση για τα σεντόνια και ξεχωριστή για τις πετσέτες καθώς όπως εξηγεί η Cheryl Nelson, ιδρύτρια και ιδιοκτήτρια του Prepare with Cher, πλένονται πολύ καλύτερα.

«Οι πετσέτες είναι ογκώδεις και τα σεντόνια δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν τόσο εύκολα στον κάδο του πλυντηρίου με αποτέλεσμα τα σεντόνια να μην πλένονται καλά», επισημαίνει η ίδια.

Εξίσου σημαντικό είναι να επιλέγετε τη σωστή θερμοκρασία. Οι περισσότερες βαμβακερές πετσέτες αλλά και τα σεντόνια μπορούν να πλυθούν σε θερμοκρασία 30 – 40 C.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι πλέον αρκετά απορρυπαντικά είναι εξίσου αποτελεσματικά και σε κρύο νερό. Και επειδή το κρύο νερό καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από το ζεστό, θα εξοικονομήσετε χρήματα και παράλληλα συμβάλετε στην προστασία του περιβάλλοντος.

Female Hand Set Up White Bed Sheet In Bedroom Or Maid Hands Making Bed In A Hotel Room.

Χρήσιμα tips

Αν θέλετε να πλένετε μαζί σεντόνια και πετσέτες - παρόμοιου υφάσματος και χρώματος πάντα -, φροντίστε να ακολουθείτε τις εξής οδηγίες:

Μην υπερφορτώνετε το πλυντήριο

Η υπερφόρτωση δεν διευκολύνει το πλύσιμο και επιπλέον μπορεί να προκληθεί φθορά στο πλυντήριο.

Χρησιμοποιήστε τη σωστή ποσότητα απορρυπαντικό

Ακολουθήστε τις οδηγίες για τη σωστή ποσότητα απορρυπαντικού ώστε να διαλυθεί χωρίς να αφήσει υπολείμματα στα σεντόνια και τις πετσέτες. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, πλύντε τα ξανά στο σύντομο πρόγραμμα πλύσης.

Στεγνώστε καλά

Είτε απλώνετε τις πετσέτες και τα σεντόνια σε σκοινί είτε χρησιμοποιείτε στεγνωτήριο, βεβαιωθείτε ότι έχουν στεγνώσει πολύ καλά πριν τα διπλώσετε.

Με πληροφορίες από το apartmenttherapy.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved