Πώς να πλύνετε τις βαμβακερές πετσέτες σας

Έτσι θα παραμείνουν οι πετσέτες σας αφράτες και θα μυρίζουν υπέροχα.

Πώς να πλύνετε τις βαμβακερές πετσέτες σας

Μάθετε πώς θα πλένετε τις πετσέτες σας σωστά, ώστε να διατηρούνται μαλακές, αφράτες και μυρωδάτες για αρκετό καιρό.

Το πλύσιμο των πετσετών, μπορεί να ακούγεται εύκολη υπόθεση αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι μιας και αρκετές νοικοκυρές διαπιστώνουν ότι μετά από μερικά πλυσίματα οι πετσέτες τους δεν είναι τόσο αφράτες όσο την πρώτη φορά και δεν κρατούν το άρωμα του μαλακτικού.

Ωστόσο, υπάρχει τρόπος και μάλιστα ο σωστός, που πρέπει να πλένετε τις πετσέτες σας. Ιδού μερικά μυστικά.

Πλύνετε τις πετσέτες πριν τις χρησιμοποιήσετε

Πριν μάθετε πώς να πλένετε σωστά τις πετσέτες σας, θα πρέπει να τις πλύνετε. Πάντα να τις πλένετε και να τις στεγνώνετε πριν τις χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά.

pos na plinete vamvakeres petsetes 2

Πλύνετε τις πετσέτες με ξίδι

Για να αποφύγετε τον ξεθώριασμα των πετσετών σας, πλύνετε τις χρωματιστές πετσέτες με παρόμοιες αποχρώσεις σε ζεστό νερό, ειδικά στις πρώτες πλύσεις. Χρησιμοποιήστε περίπου τη μισή συνιστώμενη ποσότητα απορρυπαντικού κατά το πλύσιμο των πετσετών και προσθέστε 1/2 έως 1 φλιτζάνι λευκό ξύδι στο νερό κατά τη διάρκεια του κύκλου ξεβγάλματος. Το ξύδι βοηθά στη διατήρηση των χρωμάτων.

Πόσο συχνά να πλένετε τις πετσέτες σας

Σταματήστε να αναρωτιέστε πόσο συχνά πρέπει να πλένετε τις πετσέτες σας και σταματήστε να πλένετε τις πετσέτες κάθε τρεις με τέσσερις ημέρες. Ο καλύτερος τρόπος για να πλένετε χρωματιστές πετσέτες είναι με ζεστό νερό και απορρυπαντικό. Για τις λευκές πετσέτες σας, χρησιμοποιήστε ζεστό νερό και λευκαντικό. Οι λευκές πετσέτες πρέπει να πλένονται ξεχωριστά ή με άλλα λευκά είδη για να διατηρείται το λευκό τους.

Κάνει να πλένετε τις πετσέτες με ρούχα;

Κατά το πλύσιμο μεταφέρονται μικρόβια και βακτήρια μεταξύ των ρούχων. Για λόγους υγιεινής λοιπόν, πρέπει πάντα να πλένετε τις πετσέτες μπάνιου ξεχωριστά από τα είδη ένδυσης.

pos na plinete vamvakeres petsetes 3

Να βάζετε ή όχι μαλακτικό ρούχων στις πετσέτες;

Χρησιμοποιήστε μαλακτικό υφασμάτων σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στις πετσέτες σας, αλλά προσθέστε το μόνο σε κάθε τρεις ή τέσσερις πλύσεις. Το μαλακτικό "καταστρέφει" τις ίνες των πετσετών με την πάροδο του χρόνου και μειώνει την απορροφητικότητά τους. Κανείς δεν θέλει μια πετσέτα που δεν είναι αφράτη και μαλακή.

Τινάξτε τις πετσέτες πριν τις στεγνώσετε

Πριν απλώσετε τις πετσέτες σας, τινάξτε τις καλά. Αυτό θα βοηθήσει να στεγνώσουν και στο τέλος να είναι αφράτες. Μην σιδερώνετε τις πετσέτες σας.

Πώς να στεγνώσετε τις πετσέτες σας

Μπορείτε να τις βάλετε στο στεγνωτήριο στο απαλό πρόγραμμα ή να τις απλώσετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved