Πάνες: Κριτήρια και απαιτήσεις για τη σωστή επιλογή

Σήμερα η ύπαρξη τεράστιας ποικιλίας από πάνες μίας χρήσης, θεωρείται κάτι παραπάνω από αυτονόητη και είναι σίγουρα ένα από τα πιο χρήσιμα βοηθήματα για το μεγάλωμα ενός παιδιού.

Πάνες: Κριτήρια και απαιτήσεις για τη σωστή επιλογή

Η υπόθεση «βρεφικές πάνες» σχετίζεται άμεσα με τον έλεγχο, αλλά και τη διατήρηση της καλής υγείας του μωρού σας. Υπολογίζεται ότι ένα μωράκι από τη γέννησή του μέχρι να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα θα χρειαστεί 6.000 πάνες.

Αλλά ποια πάνα είναι η καταλληλότερη για το μωράκι σας; Αλλες δε θα εφαρμόζουν καλά, άλλες είναι σκληρές, άλλες έχουν διαρροές, άλλες φέρνουν αλλεργία, άλλες μυρίζουν έντονα, άλλες είναι άβολες κ.τ.λ.

Το πρώτο σας μέλημα θα είναι να επιλέξετε μία πάνα που θα κρατάει το μωρό σας στεγνό και θα εφαρμόζει σωστά στο σώμα του, επιτρέποντάς του ελευθερία κινήσεων. Η απορροφητικότητα, το πόσο καλά δηλαδή κρατά στον πυρήνα του εσωτερικού της η πάνα τα υγρά του μωρού, ώστε να μην παραμένει η υγρασία στο ευαίσθητο δερματάκι του παιδιού που μπορεί να προκαλέσει εξανθήματα, είναι το πρώτο σας κριτήριο.

Επίσης η πάνα θα πρέπει να είναι φτιαγμένη από υλικά ασφαλή και απαλά, που δεν θα ερεθίζουν την ευαίσθητη επιδερμίδα της περιοχής. Πάνες με κακή εφαρμογή, με λάθος νούμερο είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα δημιουργούν παρά θα λύνουν τα προβλήματα. Η πάνα δεν πρέπει να είναι ούτε μικρότερη ούτε μεγαλύτερη, γιατί και στις δυο περιπτώσεις θα υπάρξουν διαρροές και το μωράκι σας θα αισθάνεται άβολα.

Και να θυμάστε κάτι σημαντικό: Πάνες που κοστίζουν πολύ λιγότερο από κάποιες άλλες δεν είναι κατ’ ανάγκη και οικονομικότερες. Πρόκειται συνήθως για πάνες χαμηλής απορροφητικότητας, με αποτέλεσμα να χρειάζονται συχνότερα αντικατάσταση, να ενοχλούν και να δημιουργούν δερματικά προβλήματα στο μωρό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved