Tips για μαμάδες: Φτιάξτε τα δικά σας αρωματικά φύλλα για το στεγνωτήριο

DIY αρωματικά φύλλα για το στεγνωτήριο - Τα ρούχα σας θα μυρίζουν το αγαπημένο σας άρωμα.

Tips για μαμάδες: Φτιάξτε τα δικά σας αρωματικά φύλλα για το στεγνωτήριο
Bigstock

Ξεμείνατε από αρωματικά φύλλα ή σας φαίνονται πια ακριβά για να τα αγοράζετε; Κανένα πρόβλημα. Μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας και μάλιστα με άρωμα που σας αρέσει.

Μπορεί να χρησιμοποιείτε ένα μαλακτικό ρούχων με έντονο άρωμα που υπόσχεται διάρκεια, αλλά όπως φαίνεται κάποιες φορές δεν διαρκεί αυτό το «έντονο άρωμα» όσο λένε... ειδικά αν τα ρούχα μπουν στο στεγνωτήριο.

Γι' αυτό τον λόγο έχουν δημιουργηθεί τα αρωματικά στεγνωτηρίου. Για να ανανεώνουν το άρωμα των ρούχων.

Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, μπορείτε απλά να αρωματίσετε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας με κάποιο αιθέριο έλαιο ή άρωμα και ορίστε: έχετε φτιάξει στο λεπτό το δικό σας DIY αρωματικό φύλλο για το στεγνωτήριο. Τόσο απλά, τόσο εύκολα και χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία.

Αν πάλι δεν θέλετε να βάλετε ένα κομμάτι χαρτί στο στεγνωτήριο, μπορείτε να βάλετε ένα κομμάτι από μακό ύφασμα (μην πετάτε τα παλιά σκισμένα t-shirt, κόψτε τα και κάντε τα ξεσκονόπανα και όχι μόνο).

Ορίστε πώς θα φτιάξετε και εσείς τα δικά σας DIY αρωματικά φύλλα για το στεγνωτήριο

Βήμα 1ο: Βάλτε τα βρεγμένα, καθαρά ρούχα στο στεγνωτήριο.

Βήμα 2ο: Αρωματίστε με κάποιο αιθέριο έλαιο ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας και βάλτε το μέσα στον κάδο μαζί με τα ρούχα.

Βήμα 3ο: Ρυθμίστε το πρόγραμμα και αρχίστε το στέγνωμα. Απλά να θυμάστε. Όσο πιο δυνατό πρόγραμμα χρησιμοποιείτε, τόσο πιο δυνατή θα είναι και η μυρωδιά από το χαρτί ή πανί στα ρούχα σας.

Δεν θέλετε να βάλετε ένα κομμάτι χαρτί στο στεγνωτήριο;

Κανένα πρόβλημα. Χρησιμοποιήστε μάλλινες μπαλίτσες στεγνωτηρίου. Είναι μια ωραία εναλλακτική. Μπορείτε να τις αρωματίσετε επίσης με άρωμα της επιλογής σας και φυσικά να τις χρησιμοποιήσετε με τον ίδιο τρόπο που θα χρησιμοποιούσατε τα αρωματικά φύλλα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved