Το tip της μαμάς: Έχουν τα απορρυπαντικά ημερομηνία λήξης; Τι ισχύει

Λήγουν τα απορρυπαντικά; 

Το tip της μαμάς: Έχουν τα απορρυπαντικά ημερομηνία λήξης; Τι ισχύει
Εσείς γνωρίζετε αν τα απορρυπαντικά έχουν ημερομηνία λήξης; Bigstock

Τα απορρυπαντικά είναι προϊόντα που χρησιμοποιείτε σχεδόν καθημερινά στο σπίτι γι’αυτό και φροντίζετε να έχετε αποθέματα στο ντουλάπι.

Έχετε σκεφτεί όμως αν έχουν ημερομηνία λήξης και αν ναι, πόσες φορές την ελέγχετε;

Έχουν ημερομηνία λήξης τα απορρυπαντικά;

Στις συσκευασίες των περισσότερων απορρυπαντικών δεν αναγράφεται η ημερομηνία λήξης ενώ σε ορισμένες μπορεί να υπάρχει ένδειξη με προτεινόμενο χρόνο χρήσης.

Τα υγρά απορρυπαντικά έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής σε σχέση με τα απορρυπαντικά σε σκόνη. Ωστόσο, ενδέχεται η σκόνη να σβολιάσει, να μην διαλύεται στο πλυντήριο και ν΄αφήνει λευκούς λεκέδες.

Οι ειδικοί συνιστούν να χρησιμοποιείτε τα απορρυπαντικά εντός 6 μηνών από την ημερομηνία που ανοίξατε τη συσκευασία.

Αν παραμένει κλειστή μπορείτε να την καταναλώσετε μέσα σε ένα χρόνο.

Να θυμάστε επίσης, ότι ένα απορρυπαντικό που παραμένει για καιρό στη συσκευασία χάνει την αποτελεσματικότητά του ενώ μπορεί να προκαλέσει βλάβες σε συσκευές όπως το πλυντήριο πιάτων και ρούχων.

malaktiko-rouxwn-xriseis.jpg

Τι ισχύει για τη χλωρίνη και το μαλακτικό

Χλωρίνη

Η χλωρίνη αρχίζει να χάνει την αποτελεσματικότητά της αμέσως μετά το άνοιγμα της φιάλης και την έκθεση της στο φως και τον αέρα. Φροντίστε να την καταναλώνετε εντός έξι μηνών.

Μαλακτικό

Τα συστατικά του μαλακτικού μπορεί να γίνουν ασταθή και να διαχωριστούν. Πάντοτε να ανακινείτε καλά το μπουκάλι κάθε φορά πριν το χρησιμοποιήσετε. Αν διαπιστώσετε ότι το μαλακτικό είναι έντονα πηχτό μην το χρησιμοποιήσετε καθώς μπορεί να αφήσει υπολείμματα στα ρούχα.

Με πληροφορίες από το thespruce.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved