Tips για μαμάδες: Σε ποια ρούχα δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε μαλακτικό

  • Μαλακτικό ρούχων: Πώς και πότε να το χρησιμοποιείτε
  • Πότε πρέπει να αποφεύγετε τη χρήση μαλακτικού.
Tips για μαμάδες: Σε ποια ρούχα δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε μαλακτικό

Σε κάθε πλύση εκτός από το απορρυπαντικό ρούχων χρησιμοποιείτε και μαλακτικό. Σωστά;

Ο πιο συνηθισμένος λόγος που δεν ξεχνάτε να προσθέτετε μαλακτικό στο πλύσιμο των ρούχων είναι γιατί θέλετε να μυρίζουν φρεσκάδα και επίσης να σιδερώνονται εύκολα.

Έχετε σκεφτεί όμως ποτέ αν όλα τα ρούχα «αντέχουν» το μαλακτικό;

Το μαλακτικό είναι αποτελεσματικό ανάλογα με το τύπο του υφάσματος

Η αποτελεσματικότητα του μαλακτικού διαφέρει ανάλογα με την ύφανση του ρούχου. Εκτός από την ευχάριστη μυρωδιά που αφήνει , το μαλακτικό βοηθά στη μείωση της τριβής μεταξύ των ινών, γεγονός που δημιουργεί λιγότερη στατική πρόσφυση και βοηθάει τα ρούχα σας να μη φθείρονται. Αυτό όμως δεν ισχύει για το σύνολο των ρούχων.

Ας δούμε σε ποια ρούχα και σε ποια υφάσματα το μαλακτικό καλό είναι να αποφεύγεται

Πετσέτες ή πανάκια καθαρισμού με μικροϊνες

Τα περίπλοκα σπειρώματα των μικροϊνών έχουν την ικανότητα να παγιδεύουν τη σκόνη και απορροφούν ακόμα και τα υγρά στοιχεία. Ωστόσο, αν πλένετε αυτά τα πανάκια καθαρισμού με μαλακτικό , η αποτελεσματικότητά τους θα καταστραφεί.

Αθλητικά ρούχα

Πολλοί τύποι αθλητικών ενδυμάτων διαθέτουν τεχνολογία απορρόφησης του ιδρώτα ειδικά όταν γυμνάζεστε. Εάν χρησιμοποιείτε μαλακτικό σε αυτά τα ρούχα, θα αφήσει μια επίστρωση που εμποδίζει αυτή την απορροφητικότητα.

Πετσέτες

Ενώ σε όλους αρέσει να σκουπίζονται με μια αρωματική , μαλακή πετσέτα , τα υγρά μαλακτικά μπορούν να μειώσουν την απορροφητικότητα του υφάσματος. Εάν διαπιστώσετε ότι οι πετσέτες σας δεν στεγνώνουν τόσο καλά μετά από αρκετές πλύσεις με μαλακτικό ήρθε η ώρα να το παραλείψετε. Αντ 'αυτού, δοκιμάστε να προσθέσετε ένα φλιτζάνι αποσταγμένο λευκό ξίδι στην επόμενη πλύση . Οι πετσέτες σας θα δείχνουν σαν καινούριες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved