Πώς θα αποφύγω τη συμπίεση του καρπού στη γιόγκα

Να θυμάστε: Eάν δυσκολεύεστε να εκτελέσετε μία συκγκεκριμένη στάση γιόγκα, δοκιμάστε μια παρόμοια.

Πώς θα αποφύγω τη συμπίεση του καρπού στη γιόγκα
Bigstock

Οι περισσότερες από εμάς δεν σκεφτόμαστε πολύ τους καρπούς μας – μέχρι να αρχίσουν να πονάνε. Εάν η δουλειά μας, μάς κρατά «δεμένες» σε ένα πληκτρολόγιο όλη μέρα, μπορεί να αντιμετωπίσουμε επαναλαμβανόμενους τραυματισμούς από συμπιεσμένο στρες στους καρπούς.

Οι εργασίες που απαιτούν στους καρπούς οδηγούν σε συνεχόμενες ενοχλήσεις, ειδικά εάν μεταφέρουμε βαριά αντικείμενα.

Για να κρατήσετε μακριά τον πόνο , χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για πιο υγιείς αλλά και πιο σταθερές αρθρώσεις καρπού.

  • Όταν κάνετε στάσεις γιόγκα με επιπλέον βάρος, κρατήστε τους καρπούς σας μακριά από τους ώμους σας.

Δημιουργήστε μια ευθεία γραμμή που επιτρέπει σε όλους τους μύες και τις αρθρώσεις σας να υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον. Θα σας είναι πιο εύκολο να κάνετε ελεγχόμενες κινήσεις χωρίς να βασίζεστε στις αρθρώσεις του καρπού ή των ώμων σας για να σηκώσετε το σώμα σας.

  • Όταν απλώνετε τα δάχτυλά σας, πιέστε τις άκρες των δακτύλων σας στο χαλάκι.

Μπορεί να αισθάνεστε περίεργα στην αρχή, αλλά βοηθάτε στην κατανομή του βάρους και στη στήριξη των καρπών σας. Εάν είστε στραμμένες προς τα εμπρός, τα μεσαία δάχτυλά σας πρέπει να δείχνουν μπροστά.

  • Μην παραμελείτε τον αντίχειρά σας.

Είναι εύκολο να το κάνετε, αλλά ο αντίχειράς σας μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να βρείτε ισορροπία και δύναμη. Πιέστε το πλάι του μέσα στο χαλάκι ώστε να σταθεροποιεί τον καρπό σας κατά τη διάρκεια στάσεων που απαιτούν βάρος προς τα μπροστά. Και πάλι, μπορεί να αισθάνεστε άβολα στην αρχή, αλλά η πρακτική θα κάνει αυτή την τεχνική δεύτερη φύση.

  • Ξεκινήστε με απλές στάσεις γιόγκα που σας επιτρέπουν να εστιάσετε στο σώμα σας και σε αυτά που σας λέει.

Μην δοκιμάζετε προχωρημένες στάσεις μέχρι να έχετε τη θέση του χεριού προς τα κάτω. Εάν δυσκολεύεστε να εκτελέσετε μία στάση, δοκιμάστε μια παρόμοια, ώστε να μην προστεθείτε στο σώμα σας υπερβολικό άγχος . Για παράδειγμα, δοκιμάστε την στάση του σκύλου σκυλί με το κεφάλι στραμμένο προς τα κάτω σε έναν τοίχο αντί στο χαλάκι.

Πηγή: gaia.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved