Yoga για παιδιά: Τα οφέλη και εύκολες ασκήσεις με ζωάκια για πριν τον ύπνο

Η yoga έχει αξιοσημείωτα οφέλη για την σωματική, εγκεφαλική και ψυχική υγεία των παιδιών.

Yoga για παιδιά: Τα οφέλη και εύκολες ασκήσεις με ζωάκια για πριν τον ύπνο

Η yoga έχει οφέλη για την σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών.

Bigstock

Η yoga εστιάζει στις τεχνικές αναπνοής, τη συγκέντρωση και τη στάση του σώματος. Τα οφέλη που προσφέρει είναι πολλά: μειώνει το στρες, βελτιώνει τη στάση σώματος, ενισχύει την ευλυγισία, προσφέρει διαύγεια. Εξίσου ωφέλιμη είναι και για τα παιδιά τα οποία μπορούν να την εντάξουν στην καθημερινή τους ρουτίνα από τη μικρή τους ακόμα ηλικία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η yoga προετοιμάζει τα παιδιά να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της καθημερινότητας και να αποκτήσουν πειθαρχία. Η yoga έχει επίσης συσχετιστεί με την βελτιωμένη συμπεριφορά προς τρίτους, τις βελτιωμένες σχολικές επιδόσεις και βοηθά το παιδί να ανακαλύψει πράγματα γύρω του και για τον εαυτό του.

Τα οφέλη της yoga για τα παιδιά

Υπάρχουν γυμναστήρια και studio που διοργανώνουν μαθήματα yoga για παιδιά κάθε ηλικίας. Παρακάτω τα οφέλη αναλυτικά, εάν σκέφτεστε να είναι η yoga μία από τις εξωσχολικές δραστηριότητες του παιδιού τη νέα σχολική χρονιά.

Ενισχυμένη αυτοπεποίθηση

Η yoga «χτίζει» αυτοπεποίθηση και σεβασμό. Μαθαίνει στο παιδί να έχουν επιμονή, υπομονή και να δουλεύουν για να πετύχουν τον στόχο τους.

Περισσότερη δύναμη και ευελιξία

Μέσω της yoga τα παιδιά εξασκούνται στον συντονισμό των χεριών, των ποδιών και του κορμού τους. Επίσης, δυναμώνουν τους μύες τους και αποκτούν καλύτερη ισορροπία, ενώ παράλληλα μαθαίνουν σώμα τους και μπορούν να το ελέγξουν καλύτερα.

Βελτιωμένη συγκέντρωση

Μελέτες έχουν συνδέσει τη yoga με την καλύτερη μνήμη και τη βελτιωμένη συγκέντρωση, κάτι καθόλου παράξενο δεδομένου ότι στην yoga η προσήλωση στην αναπνοή και σε κάθε κομμάτι του σώματος, απαιτεί ηρεμία, συγκέντρωση και αυτοέλεγχο.

Μειώνει το στρες

Στις ασκήσεις της yoga εφαρμόζονται τεχνικές χαλάρωσης και ασκήσεις αναπνοής που βοηθούν στην καταπολέμηση του στρες. Μελέτη έδειξε ότι σε ένα πρόγραμμα διάρκειας 10 εβδομάδων, οι συμμετέχοντες που έκαναν yoga συστηματικά είχαν μειωμένα επίπεδα κορτιζόλης, της γνωστής και ως «ορμόνη του στρες».

Βελτιωμένη συνολική υγεία

H yoga ωφελεί συνολικά τον οργανισμό. Πιο συγκεκριμένα:

  • Τονώνει το πεπτικό σύστημα
  • Ρυθμίζει την παραγωγή ορμονών
  • Μειώνει τα συμπτώματα του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου
  • Ρυθμίζει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα
  • Βοηθά στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας

Εύκολες ασκήσεις yoga για τα παιδιά για πριν τον ύπνο

Οι ασκήσεις yoga έχουν συσχετιστεί και με τον καλύτερο ύπνο. Μάλιστα, μπορείτε να κάνετε ορισμένες ασκήσεις πριν το παιδί ξαπλώσεις για να κοιμηθεί.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε εύκολες ασκήσεις με ζωάκια για να δοκιμάσετε πριν έρθει η ώρα του ύπνου.

Με πληροφορίες από parents.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved