Νήπιο προσπαθεί να μιμηθεί τη μαμά του που κάνει γιόγκα

Η πιτσιρίκα θέλει τόσο πολύ να κάνει γιόγκα με τη μαμά της.

Τα παιδιά μιμούνται τους γονείς τους όχι μόνο σε ό,τι λένε αλλά και σε ό,τι κάνουν. Άλλωστε η μίμηση είναι ο πιο σημαντικός τρόπος απόκτησης νέας γνώσης.

Για τα νήπια δε, που ανακαλύπτουν καθημερινά νέα πράγματα στον μικρόκοσμό τους, το μιμητικό παιχνίδι είναι το πιο συναρπαστικό.

Όπως για την πιτσιρίκα που θα δείτε στο βίντεο. Βλέποντας τη μητέρα της να κάνει γιόγκα, παίρνει θέση δίπλα της και προσπαθεί να μιμηθεί τις κινήσεις της.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ακόμα κι όταν δεν τα καταφέρνει, δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια, αλλά αφήνει τη μαμά της να τη βοηθήσει.

Υoga: οφέλη για τα παιδιά

Τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότερες έρευνες έχουν αναδείξει τα θεραπευτικά οφέλη της yoga με αποτέλεσμα να γίνει ένα πολύ δημοφιλές είδος γυμναστικής για άντρες και γυναίκες. Θεωρείται κατάλληλη μορφή άσκησης για άτομα κάθε ηλικίας, παιδιά και ενήλικες, ενώ πολλά οφέλη έχει και στην περίοδο της εγκυμοσύνης.

Τα οφέλη της yoga είναι πολλά για ενήλικες αλλά και παιδιά. Σε σωματικό επίπεδο μέσω των διαφόρων στάσεων ενδυναμώνεται όλο το μυικό σύστημα, βελτιώνεται η στάση του σώματος και η ευλυγισία, εξασφαλίζοντας ότι οι μύες, οι τένοντες και οι αρθρώσεις των παιδιών μένουν εύκαμπτες.

Σημαντικό κομμάτι της yoga είναι και οι τεχνικές αναπνοής οι οποίες βοηθούν τα παιδιά να αναπνέουν καλύτερα, ηρεμούν το νευρικό τους σύστημα, ενεργοποιούν τον μεταβολισμό και το ανοσοποιητικό τους.

Η yoga, συνεπώς βοηθά όχι μόνο στην σωματική τους υγεία αλλά και στην ψυχική και συναισθηματική τους ισορροπία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved