Μαμά και διατροφή: Τα καλύτερα superfoods για να χάσετε βάρος

Ποια superfoods δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σας αν θέλετε να χάσετε κιλά; Πληροφορίες για τη διατροφική τους αξία.

Μαμά και διατροφή: Τα καλύτερα superfoods για να χάσετε βάρος
Bigstock

O όρος «superfood» χρησιμοποιείται για να περιγράψει μία τροφή υψηλής διατροφικής αξίας η κατανάλωση της οποίας έχει πολλά οφέλη για την υγεία.

Εκτός από τα συνολικά οφέλη για την υγεία του οργανισμού, τα superfoods περιέχουν ενώσεις, αντιοξειδωτικά και μικροσυστατικά που προωθούν την απώλεια βάρους. Ιδού ποια θεωρούνται τα πιο ωφέλιμα για να χάσετε κιλά..

Kale

Το kale είναι ένα πράσινο λαχανικό γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες. Είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών και πολλών θρεπτικών συστατικών όπως είναι το μαγνήσιο και οι βιταμίνες C και Κ.

Το kale έχει επίσης λίγες θερμίδες και πολλές φυτικές ίνες οι οποίες βοηθούν στην πέψη και παρατείνουν την αίσθηση κορεσμού.

Berries

Στην κατηγορία των berries ανήκουν οι φράουλες, τα μύρτιλα, τα σμέουρα και εκτός από υπέροχη γεύση είναι εξαιρετικά θρεπτικά.

Τα μύρτιλα για παράδειγμα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνες C και K. Η γλυκιά γεύση τους μπορεί να ικανοποιήσει τη λιγούρα σας για κάτι γλυκό και συνδυάζονται υπέροχα με τη βρόμη και το γιαούρτι.

Μπρόκολο

Close Up Woman Washing Fresh Raw Broccoli Under Running Water Over Sink On Her Kitchen. Preparing Fo

Το μπρόκολο είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και μικροσυστατικών όπως είναι η βιταμίνη C, το φολικό οξύ, το κάλιο και το μαγνήσιο. Έρευνες έχουν δείξει ότι σταυρανθή λαχανικά στα οποία ανήκει και το μπρόκολο μπορούν να λειτουργήσουν αποτρεπτικά στην αύξηση βάρους σε βάθος χρόνου.

Σπόροι chia

Οι σπόροι chia είναι πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά όπως είναι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, το ασβέστιο, το μαγνήσιο, το μαγγάνιο και οι πρωτεΐνες.

Αυγά

Τα αυγά είναι νόστιμα, χορταστικά, θρεπτικά και πανεύκολα στο μαγείρεμα. Ένα αυγό έχει 78 θερμίδες και συνδυαστικά με την υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνες, μέταλλα και άλλα μικροσυστατικά, αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή για φαγητό σε περιόδους δίαιτας.

Αβοκάντο

Τα αβοκάντο είναι δημοφιλη για την ιδιαίτερη γεύση και υφή τους. Είναι πλούσια σε καλά λιπαρά ωμέγα-3, φολικό οξύ, και βιταμίνες C και Κ.

Αν και τα αβοκάντο έχουν μεγάλη θερμιδική αξία, η υψηλή περιεκτικότητά τους σε καλά λιπαρά και φυτικές ίνες παρατείνουν την αίσθηση του κορεσμού, συμβάλλοντας έτσι στην απώλεια βάρους.

Γλυκοπατάτες

Οι γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες C και Α, μαγγάνιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Η υψηλή περιεκτικότητά τους επίσης, τις καθιστά ιδανικές για την απώλεια βάρους.

Πιπεριές

Και οι πιπεριές είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως και σε πολλά ακόμα συστατικά όπως η βιταμίνη C, η βιταμίνη Β6 και το κάλιο. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε νερό, οι πιπεριές έχουν λίγες θερμίδες και αντικαθιστώντας άλλες τροφές με αυτές θα μειώσετε τον συνολικό αριθμό θερμίδων που καταναλώνετε μέσα στη μέρα.

Κινόα

Η κινόα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή superfood τα τελευταία χρόνια και αυτό λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, φολικού οξέος και μετάλλων. Χάστε κιλά αντικαθιστώντας το ρύζι ή το κους κους στις συνταγές σας με κινόα.

Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι ένα γαλακτοκομικό προϊόν πλούσιο σε ασβέστιο, βιταμίνη Β12 φώσφορο και ριβοφλαβίνη. Έρευνες δείχνουν ότι η τακτική κατανάλωση γιαουρτιού έχει συσχετιστεί με το χαμηλότερο βάρος σώματος και τις μειωμένες πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη-2 και ασθενειών που σχετίζονται με την τον μεταβολισμό.

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι περιέχει πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά που επιταχύνουn τον μεταβολισμό, βοηθούν στην απώλεια βάρους και καίνε το κοιλιακό λίπος.

Βρόμη

5e50cd7a-suntages-me-vromi.jpg

Η βρόμη είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, μαγνησίου, φωσφόρου και πρωτεϊνών. Έρευνες δείχνουν ότι η βρόμη βοηθάει στην απώλεια βάρους και μειώνει την αίσθηση της πείνας.

Ντομάτες

Οι ντομάτες έχουν λίγες θερμίδες, υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μέταλλα. Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε σαλάτες, αλλά και σε συνταγές για σνακ ή άλλα κυρίως φαγητά.

Καρύδια

Τα καρύδια είναι πλούσια σε καλά λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε και φολικό οξύ. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα καρύδια παρατείνουν την αίσθηση κορεσμού, μειώνουν την αίσθηση της πείνας και για αυτό παρά την υψηλή θερμιδική τους αξία, θεωρούνται ότι βοηθούν στην απώλεια βάρους.

*Με πληροφορίες από healthline.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved